"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Sunt sigura ca nu sunt putine domnisoare sau doamne care folosesc servetele umede pentru a se demachia, insa, din pacate, tin sa va anunt faptul ca acest obicei poate avea consecinte grave asupra sanatatii tenului.

Pentru cele mai multe dintre noi, o mare problema este gasirea unor produse cosmetice adecvate tenului. Ne luptam sa gasim cele mai bune produse pentru a avea grija de ten si dupa ce le-am gasit, ni le aplicam, mandrindu-ne cu produsele achizitionate care ne sunt potrivite tenului pe care il purtam.

Sunt sigura ca aproape nici una dintre voi nu s-a gandit ca de fapt inlaturarea machiajului aplicat, este una dintre cele mai importante tehnici. Chiar daca utilizam produse pentru machiaj bune, inlaturarea lor de pe fata cu ajutorul serveteleleor umede iti va crea in timp, numai probleme.

servetelele umede contin chimicale si irita pielea

Laptele demachiant a fost uitat cu desavarsire, locul lui fiind luat de aceste servetele, atat de periculoase pentru ten.

Servetele umede par a fi o solutia rapida de inlaturarea a machiajului, intrucat este un procedeu usor de urmat si destul de simplu. Dupa ce va demachiati cu aceste servetele credeti ca totul s-a rezolvat? Va asigur eu ca nu!

PUBLICITATE

Stiati ca utilizarea servetelelor demachiante poate provoca acnee si aparitia in timp a ridurilor?

O serie de studii au aratat ca aceste servetele nu curata atat de bine pielea de impuritati și machiaj, practic doar raspândeste pe piele substante chimice si impuritati. Pe langa acestea, exista probabilitatea ca ingredientele ce se regasesc in ele sa nu fie in concordanta cu tenul.

Utilizarea indelungata a acestor servetele pentru inlaturarea rimelului, pentru inlaturarea creionului de ochi, pentru inlaturarea fondului de ten, poate provoca aparitia acneei subcutanate, insa cel mai grav, poate duce la aparitia precoce a ridurilor, mai ales a ridurilor din jurul ochilor, pe acea protiune de piele subtire. Probabil ati observat faptul ca dupa ce va demachiati, pielea ramane rosie – acesta este efectul frecarii, ceea ce duce la deschiderea porilor , astfel intrand in piele substante chimice periculoase.

Pentru a preveni acest lucru, cea mai buna solutie ar fi sa va reintoarceti la vechile obiceiuri, utilizand laptisorul demachiant. Acesta hidrateaza pielea si va fereste in primul rand de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE