"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

La Boston, in urma unui studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie, care a urmarit obiceiurile alimentare a 16.000 de americani, pe o perioada de 16 ani, s-a descoperit faptul ca exista o legatura directa intre alimentele pe care le consumam si obezitatea.

Printre altele, datele au aratat ca, creșterea in greutate a fost asociata cu un consum exagerat de alimente bogate in amidon si zahar, insa surpriza a sosit in momentul in care s-a demonstrat faptul ca un consum de alimente de tipul „light”, cat si un consum de carne de pui, ce sunt utilizate in marea majoritate a dietelor de slabire, nu au nici un efect asupra organismului in sensul scaderii in greutate.

Concluzia generala a studiului a fost ca, daca vrei sa pierzi din kilogramele in plus, trebuie sa inlocuiesti carbohidratii din dieta, cu proteinele vegetale. Alimentele grase din studiu si-au pierdut in mod semnificativ reputatia de alimente proaste astfel:

nucile pot sprijini curele de slabire

– Cantitatea redusa de grasime din produsele lactate (produsele light) nu vor face nimic altceva decat sa stimuleze cresterea in greutate, a spus autorul studiului dr Jessica Smith.

– De fapt, atunci cand oamenii care au consumat produse lactate cu grasime mai scazuta, cat si carne fara grasime, asa cum este considerata in special carnea de pui , mai exact pieptul de pui, de fapt si-au crescut aportul lor de carbohidrati, ceea ce a dus la o crestere in greutate.

PUBLICITATE

– Aceste rezultate indica faptul ca oamenii care au vrut sa scape de kilogramele in plus, si au utilizat produse alimentare „usoare”, nu au facut nimic altceva decat si-au bombardat organismul cu ingrediente care nu au avut efect asupra organismului in sensul scaderii in greutate.

Iata mai jos o schema simpla care va arata ce trebuie sa consumati astfel:

Alimentele care cresc greutatea corporala

Carnea de orice fel

Branza „light”

Smantana „light”

Iaurtul „light”Alimentele care nu afecteaza greutatea corporala

Laptele prospat nepasteurizat

Legumele de orice fel

Arahidele

OualeAlimentele care contribuie la pierderea in greutatea corporala

Untul De Arahide

Untul de cocos

Ananasul

Nucile

Pestele si fructele de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...