"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen + one =

twenty + 15 =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

 

De cand Beyonce Knowles si-a legat numele de dieta de detoxifiere cu lamaie, acest regim a starnit tot mai mult interes. Cunoscuta si sub denumirea de Master Cleanse, dieta de detoxifiere este folosita de aproape 50 de ani sub diferite forme, fiecare cu propriile variatiuni privind reteta si pasii programului. Multumita eficientei sale in descompunerea toxinelor acumulate in organism si aportului sau in pierderea de greutate pe termen scurt, aceasta cura a devenit o optiune tot mai populara pentru detoxifierea de primavara.

 

Privire de ansamblu asupra dietei Master Cleanse

 

apa cu lamaie este piatra de fundatie a oricarui regim de detoxifiere

 

Dieta de detoxifiere cu limonada si-a dovedit eficienta in imprejurari neobisnuite, fiind recomandata initial de catre Stanley Burroughs, creatorul ei, pentru vindecarea ulcerelor stomacale. In cartea sa, „The Master Cleanser”, autorul descrie modul in care a testat dieta Master Cleanse pe un pacient care, de trei ani, suferea de ulcer. In lipsa de alternative, pacientul i s-a adresat lui Stanley, care i-a recomandat sa inceapa regimul depurativ. Unsprezece zile mai tarziu, spre surprinderea medicilor, pacientul era complet vindecat. Au urmat numeroase alte cazuri de vindecare completa in decurs de zece zile, care au reprodus in mod consecvent aceleasi rezultate uluitoare. Este important de precizat faptul ca cei care s-au supus programului Master Cleanse au reusit, de asemenea, sa piarda in greutate.

 

Desi veridicitatea afirmatiilor lui Stanley Burrough privind eficienta dietei Lemon Detox (dieta de detoxifiere cu lamaie) a fost contestata adeseori, marturiile persoanelor care au incercat regimul au confirmat, de-a lungul anilor, eficienta sa.

 

O publicatie recenta demna de mentionat este cartea lui Tom Woloshyn, „The Master Cleanse Experience”, publicata de editura Ulysses Press in 2009. Cartea descrie succint experienta lui Woloshyn in consilierea clientilor care au parcurs programul Master Cleanse, furnizand, pe langa alte informatii, si detalii privind beneficiile asupra sanatatii, precum ameliorarea somnului, imbunatatirea dispozitiei, limpezirea gandurilor si eliminarea adictiilor. Astfel, acesta recomanda intocmirea unui jurnal in scopul inregistrarii progreselor obtinute, cat si pentru a servi ca indrumar in eventualitatea repetarii programului pe viitor.

 

Citește continuarea pe pagina urmatoare…

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.