"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cu totii am trecut prin aceasta experienta, acele nopti lungi petrecute cu prietenii la o petrecere la care am facut exces de alcool si stim foarte bine si cea de-a doua zi cum ne-am simtit, dupa acea noapte de pomina. Stim cu totii ca a doua zi, dupa o seara de exces de alcool, intervine mahmureala. Ceea ce nu stiti, si veti afla acum, este ca in timp, aceste obiceiuri pot avea efecte devastatoare asupra organismului.

Istoria ne spune ca vanzarea de alcool a fost interzisa in Statele Unite intre anii 1920 si 1939, dar de ce s-a intamplat asta? Pentru ca barbatii care consumau whisky, in orice moment al zilei, de cele mai multe ori deveneau violenti si agresivi. Acest lucru conducea la imposibilitatea de a lucra, se imbolnaveau mai des, si decedau mult mai devreme decat se astepta. Interdictia a fost impusa pentru a scapa de aceste efecte pe care le avea consumul de alcool.

De ce s-a revenit asupra deciziei, motivul este lesne de inteles – o industrie de miliarde nu poate fi interzisa!

PUBLICITATE

Sa revenim acum la efectele mai putin cunoscute ale consumului de alcool, astfel:

abuzul de alcool are efecte devastatoare asupra corpului

<br />
1. Atunci cand consumam alcool, datorita faptului ca acesta nu se poate stoca, prioritatea organismului nostru este de a-l elimina cat mai repede, astfel corpul nostru apeleaza la neobositul ficat pentru aceasta munca de eliminare. Acest lucru se poate face doar in urma filtrarii lui.

2. Abuzul de alcool conduce la cresterea bacteriilor in intestine. Aceste bacterii pot migra foarte usor, ajungand la ficat si producandu-i daune majore. Doar o noapte de „betie” poate deteriora mucoasa intestinala destul de serios.

3. Consumul in exces de alcool poate slabi inima, producand tensiune arteriala.

4. Creste riscul aparitiei cancerului – cancer de esofag, bucal, gat si bineinteles cancer la ficat.

5. Consumul regulat de alcool, poate slabi intreg sistemul imunitar, facand organismul destul de predispus la dezvoltarea de infectii si diverse boli.

Va intrebati oare de ce alcoolici au o viata scurta? Raspunsul a fost mentionat in randurile

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE