"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Cristian Iacov

Ganglionii limfatici crescuti sunt un fenomen destul de comun. Ei apar ca urmare a cariilor netratate, a infectiilor netratate, insa exista sanse ca acestia sa fie de fapt un simptom al aparitiei unei tumori canceroase in viitor.

Foarte multe persoane se trezesc deodata cu ganglioni limfatici crescuti in jurul gatului sau la sau subsuoara. In cele mai multe cazuri, teama care are loc in aceasta conditie, dupa vizita la medic, este inlaturata. Din pacate, exista uneori cazuri in care aceasta problema prevesteste aparitia unor probleme mult mai grave. Prin urmare, atunci cand observati o anomalie a glandelor limfatice asigurati-va ca acestea nu sunt de alta natura, printr-un control mai amanuntit.

PUBLICITATE

inflamatia ganglionilor limfatici semnaleaza existenta unor nereguli in organism

Ganglionii limfatici protejeaza organismul

Ganglionii limfatici sunt de fapt niste organe ale sistemului limfatic si principalii factori ai sistemul nostru de aparare naturala. Acestia au in componenta lor foarte multe celule albe din sange, responsabile pentru lupta impotriva infectiilor. Ele actioneaza ca filtre ce colecteaza si distrug microorganismele daunatoare si curatand lichidul limfatic care circula in intreg organismul. Numarul de limfocite creste atunci cand organismul lupta impotriva infectiilor, si, astfel, va creste si volumul ganglionilor limfatici.

PUBLICITATE

Umflarea ganglionilor limfatici poate avea sau nu simptome

/>
Umflarea ganglionilor limfatici (pana la 1 cm, dar nu mai mult), poate fi uneori asimptomatica, astfel incat persoana nu simte si nu observa vreo modificare sau probleme care ar indica faptul ca organismul se confrunta cu unele tulburari. In acest caz, doar un medic, printr-un control de rutina poate observa acest eveniment.

Cresterea a glandelor poate fi foarte dureroasa. Glandele pot fi foarte moi sau ferme atunci cand sunt atinse. Ele pot fi, de asemenea, diforme, ceea ce provoaca adesea confuzie si motivatia pentru o vizita medicala.Ce cauzeaza inflamarea ganglionilor limfatici?

Motivele pot fi diverse. De la nas infundat, dureri in gat, febra si alte infectii ale tractului respirator superior, ce conduc la transpiratii nocturne, pierdere in greutate si schimbarea culorii pielii in culoarea rosie, pana la diferitele boli virale, bacteriene si fungice, oreion, pojar, dinti bolnavi si boli sexuale , toate acestea putand provoca, de asemenea umflarea glandelor.

PUBLICITATE

Aceasta conditie de sanatate poate indica infectii mai grave, cum ar fi HIV sau mononucleoza

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]