"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cand vine vorba de vitamine si compusi utili, telina contine o cantitate insemnata de vitamina K, vitamina C, acid folic, fibre si potasiu.

Intreaga planta este utila, de la radacina pana la semintele sale. In 100 de grame de telina sunt doar 40 de calorii, spre deosebire de cartof care are de doua ori mai multe calorii raportat la aceeasi cantitate.

Telina este extrem de buna pentru diete, reduce tensiunea arteriala si este foarte usor de digerat.

telina este un aliment foarte sanatos si excelent pentru slabit

Contine o cantitate mare de apa si de aceea este eficienta la scaderea in greutate a corpului. Aceasta leguma contine foarte multe substante nutritive si minerale, putand fi combinata cu celelelate legume destul de bine.

Telina este bine cunoscuta a fi utilizata la curele de slabire, fiind un bun diuretic ce ajuta la problemele de digestie. In ceea ce priveste vitaminele si compusii benefici, telina contine multe dintre ele, cum ar fi vitamina K, vitamina C, acid folic si fibre.

In trecut, telina, in combinatie cu nucile, a fost folosita ca afrodisiac.

Informatii suplimentare

Cumpara radacini mici de telina, deoarece acestea sunt cele mai concentrate si bogate in nutrienti. Radacinile mai mari, pe de alta parte, sunt de cele mai multe ori goale si cu o concentratie mai mica de vitamine. Atunci cand cumperi frunze de telina, cumpara mereu doar ce este verde, fara sa fie ude. Acestea sunt cele care au cea mai mare concentratie de vitamine si sunt cele mai gustoase. Odata ce sunt udate si tinute mai mult timp, acestea isi vor pierde din valoarea nuritiva.

PUBLICITATE

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi pe Facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE