"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Stiati ca nasul este un mecanism complex care te poate ajuta la restabilirea dezechilibrelor ce se creaza in creier, pentru a imbunatati somnul, pentru a calma starea emotionala, pentru a stimula gandirea si pentru a calma sistemul nervos?

Pentru a face acest lucru, trebuie sa folositi ambele nari in mod eficient. De fapt, aproximativ 85% din oameni respira mai mult pe gura decat pe nas, necunoscand beneficiile respiratiei pe nari.

PUBLICITATE

Acest obicei nu este foarte eficient pentru buna functionare a creierului. Ceea ce este si mai fascinant este ca in functie de narea pe care respirati, corpul va raspunde intr-un mod pozitiv sau negativ. Asadar, anumite studii au demonstrat faptul ca atunci cand respiram mai mult cu narea dreapta, emisfera dreapta a creierului este mai activa si vice-versa, atunci cand respirati pe narea stanga.

Partea dreapta a creierului controleaza activitatea creatoare, in timp ce partea stanga controleaza activitatea logico-verbala. Cercetarile au aratat ca, atunci cand narea stanga a fost obstructionata, partea dreapta a creierului a fost mult mai activa. Subiectii testati s-au descurcat foarte bine la testele de creatie. In mod similar, atunci cand narea dreapta a fost obstructionata, partea stanga a creierului a fost mai activa. Subiecti testati s-au descurcat mult mai bine la testele logico-verbale.

Astfel, cel mai bine ar fi daca am putea stapani arta respiratiei, reusind sa ne concentram sa respiram pe ambele nari in mod egal, pentru a stimula ambele emisfere ale creierului.

PUBLICITATE

Stapanirea artei respiratiei este de fapt un pas crucial spre procesul de auto-vindecare si progres.Iata mai jos la ce ne va ajuta o respiratie alternativa pe nari in fiecare dimineata:

exercitiile de respiratie nazala controlata sunt benefice pentru organism

1. Ajuta la reducerea stresului si anxietatii.

PUBLICITATE

Respira alternativ pe nari si te vei elibera de stres, iti vei limpezi mintea, si vei ajunge intr-o stare de relaxare. Acest lucru va duce la stimularea productiei de endorfina, o substanta care lupta impotriva depresiei.

2. Iti va ajuta creierul sa se oxigeneze mult mai bine, ceea ce te va face sa gandesti mult mai limpede si mai bine

3. Iti vei curata plamanii

PUBLICITATE

4. Iti vei oxigena sangele, eiminand posibilitatea aparitiei cancerului, intrucat acesta nu are cum sa se

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]