"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Nu cu mult timp in urma, mama mea s-a confruntat cu o problema destul de raspandita – durere intolerabila in calcai cunoscuta ca fasciita plantara.

Ce este fasciita plantara?

Fasciita plantara este cea mai frecventa cauza a durerilor de calcai. Aceasta este localizata in portiunea inferioara a calcaiului. De obicei durerea apare la primii pasi facuti dimineata, dupa repausul de noapte, dar se poate instala si la debutul unor activitati precum mersul sau alergatul.

Durerea se reduce pe masura ce activitatea se desfasoara si de obicei reapare dupa o perioada de odihna si reluarea efortului. Se considera ca fasciita plantara este un raspuns inflamator cronic, nu o inflamatie acuta. Este destul de frecvent intalnita la cei care iau brusc in greutate precum si la persoanele in varsta.

Fascia plantara este una dintre structurile de rezistenta ale piciorului, care sustine arcul medial longitudinal al talpii. Aceasta fascie este intinsa atunci cand arcul piciorului se aplatizeaza, absorbind forta impactului in momentul in care calcaiul ia contact cu solul. Fascia plantara nu este foarte flexibila si de aceea, in urma acestor socuri repetate pot aparea mici rupturi la nivelului ei.

Durerile cauzate de aceasta problema sunt destul de greu de suportat, oamenii raportand faptul ca este asemanatoare cu senzatia unui cui in talpa, fapt confirmat si de mama mea.

PUBLICITATE

De cele mai multe ori, metodele traditionale de tratament sunt considerate a fi mult mai eficiente decat orice crema cumparat de la farmacie.

Mama mea a incercat mai multe metode de tratament, insa de departe cele mai efciente au fost cele ce urmeaza:

fasciita plantara este o afectiune tot mai comuna astazi

1. Cel mai simplu tratament pentru eliminarea durerilor este urmatorul : Loviti usor calcaiul de podea. Repetati acest procedeu cat de des posibil. Acest simplu truc va creste circulatia si metabolismul calcaiului si va preveni depunerea de sare. Veti observa o imbunatatire a simptomelor in 2-3 zie de la inceputul practicarii lor.

2. Cartoful copt va poate ajuta la eliminarea durerilor cauzate de aceasta problema. Trebuie sa speli cartofii si sa-i bagi la cuptor, cu tot cu coaja.

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...