"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Maya

Foarte multi dintre voi stiti faptul ca bautura Coca-Cola este nociva pentru sanatate. Nu stiu cat de multi cred cu adevarat ce efecte poate avea consumul pe termen lung, insa sunt sigur ca putini dintre voi stiu ce se intampla cu adevarat in corpul nostru dupa consumul unei sticle de 500 de ml de Coca Cola.

Citeste mai jos pentru a afla, si la urma urmei ar trebui sa te gandesti bine daca vei mai continua sa consumi :

PUBLICITATE

potrivit studiilor, coca cola are efecte devastatoare asupra corpului

Vom examina cronologic ce se intampla cu organismul nostru dupa ce am baut o sticla de Coca-Cola:

In primele 10 minute– Zaharului din Coca-Cola este o lovitura puternica pentru corpul nostru. De obicei, in acest caz, asa-numita supradoza de zahar provoca voma, dar din moment ce bautura este un amestec foarte siret, a fost facuta in asa fel incat sa impedice acest lucru prin introducerea in compozitie a acidului fosforic, care nu face altceva decat sa impiedice declansarea vomei. Datorita acestui efect neobisnuit, unii parinti dau copiilor lor sa bea Coca Cola, in caz de tulburari ale stomacului, insa acest lucru este total gresit si nejustificat.

PUBLICITATE

In urmatoarele 20 de minute, organismul incearca sa reziste supradozei de zahar care are loc printr-o ejectie puternica de insulina in sange, ficatul descompunand zaharul si transformandu-l in grasime.

Dupa 40 de minute, cofeina continuta de Coca-Cola, este complet absorbita in organism. Presiunea este in crestere, ca raspuns la fluxul crescut de glucoza in sange.

Receptorii de adenozina care contribuie la combaterea somnolentei incep sa-si faca aparitia

PUBLICITATE

Dupa 45 de minute, productia de dopamina este crescuta, stimuland centrul placerii din creier. Efecte similare asupra organismului il au unele medicamente, cum ar fi heroina.

Dupa 60 de minute de la consum, acidul fosforic accelereaza metabolismul prin eliminarea calciului, zincului si magneziului in intestine.

Calciul este incet incet extras din oase si eliminat prin urina, ceea ce va duce la slabirea in timp a consistentei lui si aparitia diverselor boli reumatice

PUBLICITATE

Impreuna cu calciul, magneziul si zincul sunt eliminate de asemenea prin urina, conducand la aparitia dezechilibrelor.

Dupa 65 de minute, o lipsa acuta de zahar este creata in organism, ceea ce va duce

…Continuare pe pagina urmatoare

PUBLICITATE
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]