"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Sunt sigur ca si tu si eu suntem printre acei oameni care isi reincalzesc mancarea. Ati facut vreodata o oala plina cu supa de spanac sau de ciuperci si, desigur, din moment ce nu ati putut sa o consumati pe toata, ati bagat-o la frigider si ati consumat-o a doua zi, reincalzind-o?

Dupa ce veti citi acest articol sunt sigur ca va veti gandi de doua ori inainte sa mai incalziti mancarea facuta cu o zi in urma.

Foarte multi dintre noi, pregatim mancare pentru mai multe zile, si, ulterior, o reincalzim (stim bine ca legumele ar trebui consumate crude pentru beneficii optime, insa daca nu puteti, si trebuie sa le fierbeti, macar urmati cele ce urmeaza).

Cu toate acestea, unele alimente isi schimba compozitia si isi pierd proprietatile lor nutritive, multe dintre ele devenind toxice.

Iata ce alimente nu trebuie reincalzite:

unele alimente devin periculoase pentru sanatate atunci cand sunt reincalzite

Ciupercile

Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi practic inexistente.

PUBLICITATE

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp. Daca va pregatiti o tocanita pentru mai multe zile, scoateti cartofii atunci cand o reincalziti. Puteti sa-i mancati separat. Intr-o farfurie va puneti

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE