"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Chisturile ovariene sunt de fapt niste saculeti plin cu lichid care se dezvolta in interiorul sau pe suprafata unuia sau ambelor ovare ale unei femei. Cele mai multe femei dezvolta cel putin un chist la un moment dat in viata lor.

Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, cele mai multe femei aflate in perioada de premenopauza au dezvoltat unul sau mai multe chisturi in viata lor, in timp ce aproximativ 14% dintre femei au dezvoltat dupa menopauza.

Cele mai multe chisturi ovariene sunt considerate functionale, ceea ce inseamna ca ele apar in mod normal in timpul ciclului menstrual si nu sunt o parte a unui proces al vreunei boli.

Ele sunt de obicei benigne si nu pun probleme de sanatate. Chisturile patologice, in schimb, pot fi si de natura canceroasa.

In cele mai multe cazuri femeile nu-si dau seama ca au chisturi ovariene, deoarece acestea nu provoaca probleme. Cu toate acestea, in unele cazuri, acestea pot provoca simptome precum balonari, dureri in timpul tranzitului intestinal, tulburari ale ciclului menstrual, dureri pelviene inainte sau in timpul ciclului menstrual, dureri in timpul actului sexual, presiune in rect sau vezica urinara, greata si varsaturi. Anumite tipuri de chisturi ovariene pot de asemenea provoca si scaderea fertilitatii.

In multe cazuri, chisturile ovariene dispar de la sine in cateva luni. Cu toate acestea, in cazul in care provoaca disconfort, exista mai multe remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la micsorarea dimensiunii lor.

Iata primele 5 cai de atac impotriva chisturilor ovariene pe care le poti utiliza acasa :

chisturile ovariene pot fi eliminate si pe cale naturala


1. Ulei de ricin

Inca din cele mai vechi timpuri se stia ca uleiul de ricin este un remediu impotriva chisturilor ovariene. Uleiul de ricin reuseste sa elimine toxinele din organism, stimuland de asemenea sistemele limfatic si circulator, care ajuta la reducerea si dizolvare chisturilor ovariene.

Luati o bucata de tifon destul de mare incat sa poata acoperi abdomenul. Tifonul sa fie impaturit de cateva ori (2-3 straturi). Turnati peste tifon 2-3 linguri de ulei de ricin pentru a se imbiba suficient. Infasurati-va apoi cu o folie de plastic, avand grija ca tifonul sa ramana pe portiunea care trebuie ( partea

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.