"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × one =

13 − 6 =

Un articol de Cristian Iacov

Ce parere ai despre conservele de ton? Sunt sigur ca foarte multi dintre voi aveti in casa macar o conserva , pe care ati cumparat-o ultima data cand ati fost la cumparaturi. Sper ca dupa ce veti citi cele ce urmeaza, sa renuntati la acest obicei!

Permiteti-mi sa incep prin a va spune ca Tonul este o “creatura” imensa migratoare. Toate speciile de ton sunt migratoare. Aceasta, inseamna ca inoata pe distante destul de lungi, de-a lungul vietii lor, tonul fiind intotdeauna neobosit.

Bine, bine, insa ce are asta de-a face cu, avertismentul – nu mancati conserve de ton? Va amintiti cumva de Fukushima, va amintiti ce se spunea la televizor de radiatiile care s-au raspandit? Faptul ca tonul inoata pe distante mari, inseamna ca tonul care traieste in Oceanul Pacific a luat cu siguranta contact cu radiatiile care s-au raspandit la Fukushima, cel putin o data in viata lui, daca nu de mai multe ori. Mult mai probabil este vorba despre tonul alb si rosu care au o viata mai lunga (marea majoritate a conservelor de ton au in continut una dintre cele doua specii).

conservele de ton sunt periculoase pentru sanatate

Stiati ca radiatiile de la Fukushima sunt in continuare o problema serioasa si ca azi in Oceanul Pacfic se scurg in fiecare zi in jur de 300 de tone de deseuri radioactive datorita dezastrului care s-a produs?

Noi, oamenii simpli, inca nu stim raspunsurile la multe intrebari importante privind impactul radiatiilor de la Fukushima asupra oceanelor. De exemplu, noi inca nu stim pentru cat timp se va mentine aceasta situatie si nici nu stim foarte bine ce efecte va avea pe termen lung. Va spun eu ca toate deseurile varsate in ocean se vor depune pe fundul apei si se vor mentine radioactive pentru mult timp de acum inainte, lucru ce va duce la afectarea intregului ecosisitem.

Expunerea la radiatii este extrem de periculoasa, insa noi nu suntem afectati, sa zicem, in mod direct, insa ce ziceti de mercur?

Tonul acumuleaza pe parcursul vietii o cantitate insemnata de mercur toxic, care se va depune in carnea lui, ca urmare a poluarii industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburari cognitive, precum si probleme de

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.