"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Conform celor mai recente cercetari, cafeaua este extrem de benefica pentru ficat.

Cercetatorii au confirmat faptul ca persoanele care bea cantitati mai mari de cafea in fiecare zi, pot reduce nivelul enzimelor hepatice neperformante, chiar si in cazul unui consum de cafea decofeinizata.

consumul excesiv de cafea afecteaza sanatatea ficatului

Dr. Xiao Qian din Maryland, autorul studiului, a explicat faptul ca si alti oameni de stiinta au descoperit ca un consum de cafea afecteaza pozitiv functiile ficatului, dar ei nu stiau ca, cafeaua decofeinizata poate oferi acelasi efect.

Cand Xiao si echipa sa au testat efectul cafelei decofeinizate, au folosit datele anterioare si au revizuit o cercetare realizata in urma cu 20 de ani. Aceasta cercetare a implicat 27800 de oameni.

Cercetarea a fost de fapt o introspectie a starii generale de sanatate a subiectiilor, care au facut incercari medicale si au oferit interviuri ulterior.

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care au consumat 3 sau mai multe cesti de cafea pe zi au avut mai putine enzime neperformante in ficat decat cei care nu au baut cafea.

Asadar, bucurati-va de bautura voastra preferata si protejati-va ficatul!

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duce la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi si pe Facebook

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.