"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Stim foarte bine faptul ca periajul dintilor este un obicei sanatos, care ar trebui sa se faca de mai multe ori pe zi. Cu toate acestea, sunt sigur ca marea majoritate nu acorda atentie aproape deloc igienei limbii. De azi inainte lucrurile nu mai trebuie sa stea asa, intrucat exista o multime de motive pentru care ar trebui sa acordam o atentie deosebita acestei probleme.

Cand un medic mentioneaza termenul de igiena orala, multi dintre noi presupunem ca este vorba despre spalatul dintilor. Oamenii rareori se gandesc la igiena limbii, care este, de asemenea, extrem de importanta pentru sanatate, intr-o proportie mai mare decat spalatul pe dinti. De fapt, o limba nesanatoasa poate duce la aparitia unor boli grave, pentru ca aceasta este expusa la contactul cu numeroase bacterii si microorganisme care patrund in alimente si bauturi, si de aici ajung direct pe limba.

Stiati ca o igiena deficitara a limbii este de fapt principala cauza a respiratiei urat mirositoare? Bacteriile si microorganismele care se dezintegreaza in gura isi fac depozite de sulf in zona de jos a limbii. Microorganismele care se multiplica in zonele calde ale limbii sunt de fapt responsabile pentru 90% din aparitia infectiilor cailor respiratorii.

PUBLICITATE

curatarea limbii este un obicei important pentru o igiena orala buna src=”https://secretele.com/wp-content/uploads/2015/02/curatarea-limbii-importanta-sanatate.jpg” title=”” width=”640″ />

Datorita acestor depozite, o igiena necorespunzatoare a limbii poate fi, de asemenea, responsabila pentru aparitia diferitelor boli si afectiuni de sanatate, cum ar fi bolile cardiovasculare, inflamatiile pulmonare, infertilitate, osteoporoza, probleme ale sistemului digestiv, etc. Acesta este motivul pentru care ar trebui intotdeauna sa se acorde o atentie deosebita acestei igiene, acest lucru trebuind sa va intre in obiceiul zilnic, la fel ca spalatul dintilor. Limba trebuie neaparat curatata mai ales in perioadele in care suntem bolnavi.Cea mai eficienta metoda de igienizare a limbii:

Limba trebuie curatata odata cu periajul dintilor. Va divulg astfel un mic secret : Pune-ti pe periuta de dinti bicarbonat de sodiu, dupa ce ai terminat periajul dintilor, apoi mai fa un periaj separat doar al limbii. Deoarece curatarea limbii poate fi usor inconfortabila, ar trebui sa incepeti cu un periaj al varfului limbii. Treptat mergeti spre mijloc si apoi in partea din spate a limbii, deoarece limba va trebui sa se obisnuiasca cu aceasta noua procedura.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!