"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Cartofii sunt utilizati in mare masura in aproape fiecare colt al lumii, in fiecare casa. Putem spune ca, in Romania, cartoful este unul dintre alimentele de baza ale romanilor. In cazul in care sunteti consumatori de cartofi, stiti sa faceti diferenta dintre cartofii buni si cei rai?

Stim cu totii cum ar trebui sa arate un cartof numai ca nu stiu cati dintre voi a observat ca unii dintre ei au si culoarea verde. Daca ati observat, va informez ca acea culoare verde provine de la cantitatea mare de clorofila.

Ati putea fi usor dezamagiti, stiu, insa ar trebui sa evitati pe cat posibil consumul acestor cartofi verzi. De ce? Pentru ca oamenii de stiinta americani au descoperit ca, cartofii verzi sunt incarcati cu solanina, o substanta chimica toxica, care conduce la aparitia diverselor conditii de sanatate cum ar fi : diaree, varsaturi, greata, dureri de cap si asta nu este tot. Consumul acestei substante chimice poate duce in timp la instalarea bolilor cronice.

cartofii cruzi sunt periculosi pentru sanatate

Cantitatile mari de clorofila dau acestor cartofii culoarea lor. Clorofila nu este periculoasa pentru sanatatea omului, ea ne „ ajuta”, indicandu-ne faptul ca acel cartof contine o cantitate mare de solanina.
Asadar, daca luam in considerare faptul ca aceasta clorofila ne avertizeaza, eu unul cred ca ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a mai consuma cartofi verzi.

Alexander Pavlista, un profesor de la Universitatea din Nebraska, a explicat ca un om care cântareste 80 de kilograme si consuma 50 de grame de cartofi verzi, poate sa se simta destul de rau.

PUBLICITATE

Profesorul a mai adaugat ca, cartofii verzi nu ar trebui sa fie oferiti spre vanzare. Acesti cartofi ar trebui sa fie stocati in lumina slaba si la loc racoros, in scopul de a preveni producerea de solanina, si ar trebui eliminate orice urme verzi inainte de a fi consumati.

In cazul in care cartofii verzi au un gust amar, nu-i consuma. Acestia nu sunt deloc prietenosi ci dimpotriva, ei va pot provoca diverse afectiuni, asa ca nu are sens sa va asumati un risc alimentar.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE