"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × three =

7 − three =

Un articol de Maya

loading...

Cel putin o data in viata, majoritatea femeilor experimenteaza o secretie de culoare alb-galbuie, iritatii, mancarimi si arsuri, simptome care presupun o infectie vaginala numita candida. In orice caz, ea nu reprezinta o problema majora; trebuie doar sa ai grija sa o tratezi la timp.

 

Problema este ca tratamentele care se regasesc pe piata nu dau intotdeauna rezultatele scontate, sau functioneaza temporar, ceea ce inseamna ca infectia trebuie sa fie tratata mai multe saptamani sau luni.

 

ce nu stiai despre candida

 

Simptomele infectiei vaginale (candidei):

 

Cea mai importanta intrebare este “chiar e candida?”. Daca infectia s-a manifestat din nou, se recomanda repetarea testelor de laborator, deoarece uneori se fac greseli si testele nu sunt 100% sigure.

 

Iritatia, senzatia de arsura, mancarimea si secretia inseamna iritare vaginala. Ar trebui sa iei in calcul si alt motiv posibil, cum ar fi dezechilibrul hormonal, vagin uscat, alergia la spermicide sau la prezervative din latex, sensibilitatea la anumite alimente sau prezenta de culturi de bacterii.

 

Daca tampoanele vaginale au aratat ca simptomele s-au imbunatatit in urma tratamentului, dar infectia a revenit, intrebarea este: de ce organismul tau este atat de receptiv la candida?. Exista cateva posibile explicatii pe care sa le ai in vedere, atat tu cat si medicul tau:

<br />

Cauze posibile ale infectiei periodice cu candida:

 

– reinfestarea transmisa prin sex cu un partener infestat

 

– modificari ale pH-ului vaginal in timpul ciclului menstrual

 

– rezistenta anti-fungica

 

– deficit de fier – anemie

 

– folosirea unor produse de igiena – spumant de baie sau geluri de dus care altereaza pH-ul vaginal

 

– sistem imunitar slabit

 

– dezechilibrul glucozei in organism

 

– diabet

 

– productie neadecvata de progesteron

 

– antibiotice

 

– terapia de inlocuire a hormonilor si anticonceptionalelor

 

– sarcina

 

Un medic specialist te va ajuta sa recapeti sanatatea vaginala si tractul florei digestive, echilibrul hormonal, sa iti imbunatatesti functiile imunitare in urma infectiei cu candida si sa iti tratezi deficitul de fier.

 

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati
toate link-urile intacte.

 

Despre Autor:

Maya este autor pentru Secretele.com – Este o mare placere sa ma pot conecta cu atat de multe

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.