"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 4 =

eighteen − eleven =

Cat a trait cel mai mult o persoana? Faceti cunostinta cu Li Ching Yuen, un om care, va vine sa credeti sau nu, a ajuns la varsta de 256 de ani. Si acest lucru nu este un mit sau o poveste fictiva.

loading...

Potrivit unui articol din New York Times din 1930, Wu Chung-Chieh, un profesor la Universitatea Chengdu a descoperit inresistrari ale guvernului Chinez care in 1827 il felicita pe Li Ching-Yuen pentru implinirea varstei de 150 de ani si mai tarziu documente de felicitare pentru implinirea varstei de 200 de ani in 1877. In 1928, un corespondent de la New York Times a scris ca multi dintre batranii din localitatea lui au afirmat ca bunicii lor l-au cunoscut cand erau tineri si ca era un om in toata firea.

Li Ching Yuen a inceput sa iubeasca plantele la varsta de 10 ani, el adunand plante din lanturile muntoase si a aflat despre puterea lor pentru a duce o viata lunga. Timp de 40 de ani, el a supravietuit cu o dieta bazata pe plante cum ar fi: lingzhi (ciuperca), goji, ginseng salbatic, shou wu (iarba dragonului), gotu kola (centella asiatica) si vin de orez. In 1749, la varsta de 71 de ani, el s-a alaturat armatei chineze ca profesor de arte martiale. Li Ching Yuen a fost declarat cea mai iubita figura din comunitatea sa, avand 23 de neveste si peste 200 de copii.

Potrivit povestilor din provincia lui, a fost capabil sa citeasca si sa scrie de mic copil si de la varsta de 10 ani, el a calatorit in Kansu, Shasi, Tibet, Annam, Siam sin Manchuria pentru colectarea ierburilor. Pana la varsta de 100 de ani el singur isi procura ierburile. Dupa aceea el a inceput sa vanda ierburile adunate de alte persoane. A vandut shou wu (iarba dragonului), gotu kola (centella asiatica), lingzhi (ciuperca), goji impreuna cu alte plante din China si a avut o dieta pe baza acestor plante.

acest maestru chinez a devenit celebru pentru longevitatea sa extraordinara

El nu a fost singurul

Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, el a intalnit odata un barbat in varsta de 500 de ani, care la invatat exercitii de Qigong si

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.