"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Chiar daca foarte multi specialisti in sanatate afirma faptul ca un consum de carne rosie este principala cauza a aparitiei cancerului, in continuare acest subiect ramane unul controversat. Iata ca azi, dupa lungi cercetari efectuate in domeniu, oamenii de stiinta pot afirma raspicat – DA – consumul de carne rosie este principala cauza a aparitiei cancerului de colon.

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca un anumit zahar, care este prezent in cantitati mari in carnea rosie, ar putea fi ceea ce creaza un raspuns imun inflamator, care este cunoscut pentru a incuraja dezvoltarea cancerului.

carnea rosie este recunoscuta a fi un aliment cancerigen

Un factor pe care oamenii de stiinta l-au identificat ca un potential vinovat pentru efectele cancerigene aparente, prezent in carnea rosie, este un zahar numit „Neu5Gc”, care se gaseste in cele mai multe carnivore, dar NU in oameni. Chiar daca oamenii nu pot sintetiza aceasta molecula, in interiorul tesutului canceros s-au descoperit in numar foarte mare.

Pentru a afla mai multe, in speta, daca aceasta zahar ar putea contribui la cresterea riscului de cancer, oamenii de stiinta de la Universitatea din California, San Diego, au efectuat cautari in alimentele comune, pentru a afla care contin acest tip de zahar. Ei au descoperit ca exista in cantitati foarte mari in carnea rosie, cum ar fi carnea de porc, carnea de vita si miel.

Cercetatorii au descoperit ca prezenta acestui zahar in corpurile noastre ar putea fi practic „bomba” care conduce la inflamarea si, ulterior, promovarea formarii tumorilor.

PUBLICITATE

Descoperind acest lucru, ei si-au propus sa mearga mai departe si sa faca teste pe soareci. Au hranit soarecii cu acest zahar „Neu5Gc” timp de 12 saptamani si le-au efectuat injectii regulate cu anticorpi „Neu5Gc”, pentru a reproduce exact ceea ce se intampla in organismul uman. Bineinteles ca soarecii au dezvoltat o inflamatie sistemica si au cunoscut o crestere de cinci ori a incidentei de cancer.

Rezultatele ar putea oferi o posibila explicatie pentru legaturile dintre consumul de carne rosie cu aparitia si a altor boli grave cronice cum ar fi diabetul de tip 2.


Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE