"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Nu exista o viata sfanta. Nu exista un razboi intre bine si rau. Nu exista un pacat si nici o izbavire. Niciunul dintre aceste lucruri nu trebuie sa conteze pentru tine.

Una dintre frontierele finale in calea spre o trezire spirituala sau iluminare, este credinta in conceptul binelui si raului. Ori de cate ori mintea este implicata in procesarea unei situatii, trebuie sa definim de fapt situatia respectiva. Trebuie sa definim acea situatie ca fiind “buna” sau “rea”, “bine” sau “gresit”. Aceste hotarari sunt proiectii ale ego-ului nostru. Ego-ul trebuie sa fie corect, iar atunci cand este corect, trebuie sa existe si gresit. Prin urmare, ego-ul isi petrece ziua facand comparatii. Se compara partide politice, se compara religii, stiluri de viata, culturi, totul se compara…!

binele si raul sunt concepte interpretabile care difera de la o persoana la alta

Problema este ca ego-ul vostru, la fel ca si ego-ul meu, la fel ca al oricarei persoane de pe aceasta planeta, functioneaza din perspectiva “binelui”, insa oare cine are cheia de aur a modului de a face totul “corect sau bine” din cei peste 7 miliarde de oameni care traiesc pe aceasta planeta? Exista intr-adevar o fiinta care stie drumul “corect”? Modul de gatit “corect” al unei fripturi, Dumnezeul “corect” la care sa te inchini, nationalitatea “corecta”, cultura cea “corecta”.

PUBLICITATE

“Oamenii fac tot ce pot la nivelul lor de constiinta” – Deepak Chopra

Pentru a exista un mod corect si un mod gresit oficial de a face lucrurile, trebuie sa presupunem ca exista cineva care judeca fiecare gand, actiune si comportament fata de aceasta presupusa “carte a regulilor”, de ceea ce este considerat corect si de ceea ce este considerat gresit. Cei care cred in religia organizata, vor spune, “Da, si acea persoana este Dumnezeu”. Aceasta carte este Biblia sau Coranul, dar din pacate nici cei care cred in religia organizata nu pot fi de acord unul cu celalalt.

Exista crestini care cred in pichetare, inaintea funerarilor, sau cei care cred ca invadarea tarilor si uciderea semenilor este foarte OK (desigur, atata timp cat aceste lucruri se fac in numele lui Iisus). Si nu e numai crestinismul, ci toate religiile care au disidenti ca si rang, dar oare care este calea dreapta a lui Dumnezeu si care este cea gresita? Noi nu

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!