"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Vi se pare ca rosul unghiilor este un obicei inofensiv? Ei bine, cu siguranta nu este. Iata mai jos pericolele la care va expuneti daca aveti acest obicei :

1. Cauzatoare de boli datorita bacteriilor

Unghiile tale sunt cel mai bun loc pentru bacterii care sunt in curs de dezvoltare, inclusiv potentialele bacterii patogene, cum ar fi Salmonella sau E-Coli.

roaderea unghiilor este un obicei mai periculos decat ai crede

Asadar, atunci cand va muscati unghiile, nu faceti nimic altceva decat sa va introduceti bacteriile aflate sub unghii direct in gura si de acolo in tot corpul. Astfel se pot produce diverse infectii in organism cum sunt cele mentionate mai sus. Unghiile sunt mai greu de curatat decat mainile, pe care le puteti spala doar cu sapun, locul de sub unghii fiind perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

2. Infectiile unghiilor

Oamenii care isi musca unghiile sunt predispusi la aparitia paronichiei, o infectie a pielii care are loc in jurul unghiile. Cand roadeti unghiile, bacteriile cat si microorganismele pot intra printre micile abraziuni ale pielii, ceea ce va consuce la umflarea, inrosirea si aparitia puroiului in jurul unghilor.

Aceasta conditie dureroasa ar putea sa fie drenata chirurgical. Infectiile bacteriene cauzate de roaderea unghiilor sunt de fapt una dintre cele mai comune probleme ale unghiilor, conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD).

PUBLICITATE

3. Infectarea cu HPV

O alta boala comuna in randul rosului de unghiilor sunt aparitia verucilor provocate de papiloma virus uman, sau HPV. Acesta virus (HPV) cauzeaza si negii de pe unghii, nu doar verucile genitale. Acest lucru este destul de inspaimantator intrucat acest virus se poate raspandi usor de la unghii in gura si pe buze.

4. Probleme dentare

Rosul unghiilor poate cauza probleme asupra modului in care dintii de sus si de jos se reunesc atunci cand inchideti gura.

Rosul unghiilor poate deplasa dintii din pozitia lor corecta, astfel incat acestia vor deveni diformi, se vor uza prematur, astfel incat veti avea de suferit dupa un timp.

5. Afecteaza calitatea vietii

Oamenii care isi rod cronic unghiile, le scade semnificativ calitatea vietii in comparatie cu cei care nu au acest obicei, ne spune un rezultat al unui studiu.

Nivelul de depreciere

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE