"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Sunt sigur ca veti pune intrebarea – De ce este nevoie sa inmuiem nucile si semintele crude inainte sa le mancam? De ce sa le luam din minunata aroma care ne poate binedispune ziua?

Va asigur ca dupa ce veti citi articolul, nu veti mai gandi in acest mod…….

se recomanda ca nucile si semintele sa fie inmuiate in apa inainte de consumare

Inhibitorii enzimelor

Nucile si semintele in general sunt extrem de bogate in grasimi si proteine, functii date de natura pentru a se asigura ca vor germina in crestere activa si vor avea toate hrana de care au nevoie. La fel ca orice alte alimente crude, nucile si semintele contin enzime. Noi ne dorim sa ne bucuram si sa beneficiem de aceste enzime, iar acesta este un motiv in plus pentru care alegem sa le mancam fara sa le supunem caldurii intense. Solul umed sau procesul de inmuiere in ceea ce ne priveste, satisfac practic conditiile de germinare ale nucilor si semintelor, astfel enzimele din nuci si seminte vor ramane in stare latenta, imobilizate de fapt de asa-numitii inhibitori de enzime (un alt mecanism natural genial prin care se asigura proliferarea speciei).

In cazul in care sunt indeplinite conditiile pentru a incepe procesul de crestere, enzimele din cadrul acestora se elibereaza de acesti inhibitori, si astfel incepe descompunerea nutrientilor in forme chimice simple, fiind astfel mai usor de digerat si asimilat, adica se produce o diminuare a muncii pe care trebuie sa o depuna organele noastre digestive.

PUBLICITATE

De ce nu este bine sa mancam acei inhibitori?

Ce efect au acesti inhibitori ai enzimei asupra sanatatii nostre daca mancam nuci si seminte fara sa le inmuiem? In cartea „Enzyme Nutrition: the Food Enzyme Concept”, Dr. Edward Howell dezvaluie un experiment derulat la Universitatea din California in anul 1948, experiment derulat pe pui de gaina ce au fost hraniti cu soia cruda ce continea inhibitori ai enzimei. Pasarile s-au imbolnavit, nu au reusit sa creasca in greutate, in timp ce pancreasul lor a fost extrem de afectat. Un experiment similar s-a derulat in anul 1960 la Departamentul de Agricultura din SUA, de data aceasta s-au folosit soareci, experiment ce a avut acelasi deznodamant. Howell a descris, de asemenea, cum dupa doua luni de consum involuntar de germeni de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!