"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

two × five =

6 + eighteen =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Rinichii sunt organe importante, ce au grija de procesul de urinare in corpurile noastre prin filtrarea deseurilor acumulate si excesului de apa. In ciuda faptului ca aceste organe sunt o componenta importanta a corpului nostru, multor dintre noi nu le pasa in mod corespunzator de sanatatea lor si astfel milioane de oameni mor in fiecare an din cauza bolilor de rinichi.

Exista foarte multe obiceiuri comune pe care le avem zi de zi, obiceiuri ce pot afecta buna functionare a rinichilor nostri.

Iata mai jos lista obiceiurilor de evitat pentru a avea rinichi sanatosi:

rinichii trebuie protejati si menajati pentru a functiona optim si a fi feriti de imbolnaviri

1. Apa potabila insuficienta

Insuficienta apa potabila este cel mai mare contribuitor la deteriorarea rinichiilor noastri si asta in fiecare zi. Activitatea principala a rinichilor este de a drena deseurile metabolice din organism si de a reglementa solduri eritrocitare. Atunci cand nu va hidratati in mod corespunzator, fluxul sanguin renal scade, si in cele din urma va conduce la acumularea de toxine in sange.

2. Intarzierea urinarii

Un obicei pe care foarte multi dintre noi il au, ce este drept, din diverse motive, este acela de a intarzia urinarea. Cand nu eliberam vezica de urina pentru mai mult timp, pot aparea diverse complicatii ale tractului urinar. Hipertrofia este un exemplu de astfel de complicatii care pot conduce la formarea diverticulilor. Hidronefroza (cresterea presiunii urinei in rinichi) este un alt exemplu care este cauzat de presiunea exercitata asupra rinichilor, ce poate duce in cele din urma la insuficienta renala si chiar la nevoia de dializa.

3. Consumul in exces de sare

Metabolizariea sodiului pe care il consumam este o alta munca grea pentru rinichi. Sarea pe care o mancam este sursa principala de sodiu si iar majoritatea aportul nostru de sodiu trebuie sa fie eliminat. Cand mancam sare in exces vom tine rinichii ocupati in a elimina sodiu, ceea ce poate provoca stres pe termen lung al rinichilor noastri si aparitia diverselor boli.

4. Consumul exagerat de cofeina

Atunci cand ne este sete, de cele mai multe ori alegem sa o potolim cu orice altceva in afara de apa, de exemplu cu sucuri. Multe dintre aceste bauturi

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.