"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Oamenii de stiinta japonezi au anuntat ca tigarile electronice contin de 10 ori mai multe substante periculoase, ce pot cauza cancer, fata de omologul lor tigareta normala din tutun. Aceasta afirmatie contrazice afirmatia celor care le-au lansat, aceea ca tigarile electronice contin mult mai putine substante daunatoare organismului.

Produsele electronice cu nicotina au crescut in popularitate tocmai din considerentul ca nu provoaca atat de multe pagube precum tigarile clasice din tutun, insa se pare ca afirmatiile sunt total eronate.

Cu toate acestea, cercetarea comandata de Ministerul Japonez al Sanatatii a constatat ca formaldehida și acetaldehida produsa de tigarile electronice, sunt substante extrem de cancerigene, a declarat un oficial al ministerului sanatatii.

tigarile electronice sunt mai periculoase decat s-ar crede

De asemenea, cercetatorii au aflat ca tigarile electronice pot alimenta patogenii care pot pune viata in pericol datorita faptului ca sunt rezistenti la medicamente. Aceasta afirmatie se bazeaza pe studiul de laborator in care s-au testat vaporii eliberati de tigarile electronice, vapori ce contin agenti patogeni rezistenti la antibiotice.

Formaldehida cancerigena s-a dovedit a fi mult mai prezenta in lichidele e-tigaretelor decat in substantele chimice utilizate in tigarile obisnuite, potrivit oficialului.

PUBLICITATE

“Intr-un brand al unei e-tigarete echipa a descoperit un nivel de 10 ori mai mare de substante cancerigene continute fata de o tigara din tutun” a declarat cercetatorul Naoki Kunugita.

“Mai ales atunci cand firul (care vaporizeaza lichidul) devine supraincalzit, cantitati mult mai mari de astfel de substante nocive par a se produce.”

Cu toate acestea, Kunugita a adaugat ca nivelurile de formaldehida cancerigena au fluctuat pana la finalizarea cercetarilor.

“Le numim tigarete ecologice, dar ele sunt produse total diferit fata de tutunul regulat, trec printr-un proces chimic”, a spus oficialul japonez al Ministerului Sanatatii.

In momentul de fata Guvernul Japonez studiaza posibilele riscuri asociate acestora, cu scopul de a modifica legea care le reglementeaza.

La inceputul acestui an, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a cerut guvernelor sa interzica vanzarea de e-tigari minorilor din cauza “amenintarilor grave” la adresa lor.

Agentia de sanatate a ONU a declarat ca, in ciuda lipsei de dovezi cu privire la daunele cauzate de e-tigarete, nu este suficienta doar atentionarea ca sunt cancerigene si ca nu trebuie consumate de minori si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE