"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

In timp ce miliarde de dolari sunt turnati in cercetare si dezvoltare de droguri farmaceutice, varul umil a fost dovedit faptul ca poate atenua si chiar vindeca boli care determina milioane de suferinte si sute de mii de decese in fiecare an in intreaga lume.

„Varul” este cel mai bine stiut pentru adaugarea lui la diverse prajituri sau ceaiuri, dar ai stiut oare ca are proprietati de vindecare remarcabile?

O multitudine impresionanta de cercetari facute pe sucul de lamaie indica faptul ca acesta ar putea fie sa vindece, fie sa accelereze procesul de vindecare dintr-o varietate de boli care pot pune in pericol viata, printre care:

sucul de lamaie poate chiar salva vieti

Siclemie (SCA): Siclemia afecteaza aproximativ 95.000 de americani anual si este diagnosticata la 1 din fiecare 500.000 de nasteri la afro-american. O tulburare de coagulare ereditara, siclemia se caracterizeaza printr-o anomalie a moleculei purtatoare de oxigen a hemoglobinei din celulele rosii din sange. Un studiu clinic pe sucul de lamaie a fost descoperit recent, pentru a reduce episoadele dureroase (50.0% interventie suc de lamaie versus control 92,7%); boala febrila (46,6% interventie suc de lamaie versus control 87,3%) si rata de admitere spital (3,4% interventie suc de lamaie versus control 34,5%) pentru siclemie la copii.

Malaria: Malaria este o boala parazitara, in urma careia din estimarile facute, conduce la 660.000 de decese in fiecare an. O gama larga de medicamente foarte toxice sunt folosite pentru a trata boala, in timp ce un studiu recent a constatat ca sucul de lamaie ajuta foarte mult la eradicarea bolii mai ales atunci cand este combinata cu terapia standard de tratament cu medicamente. Astefl s-a ajuns la concluzia ca :” Sucul de lamaie cand este utilizat cu medicamentele anti-malarie adecvate poate accelera procesul de vindecare in cazul unei malarii necomplicate”.

PUBLICITATE

Agenti bacterieni din alimente: Un studiu recent a constatat alimentele care contin in mod natural agenti patogeni, ar putea fi complet dezinfectate cu suc de lamaie. Atat Vibrio parahaemolyticus cat si Salmonella (doua cauze frecvente de intoxicatii alimentare) au fost toate reduse sub limitele de detectie prin adaugarea de suc de lamaie.

Apa de dezinfectare: Sucul de lamaie a fost gasit pentru a spori dezinfectarea apei, prin uciderea norovirus, precum si a E-coli.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE