"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + 17 =

ten + 10 =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Cu siguranta cu totii o stim, o folosim in special in sezonul rece, o mancam cu mare placere si in plus de asta va pot spune ca are numeroase beneficii pentru sanatate, meritand cu siguranta un loc onorabil pe masa noastra.

Ati ghicit? Este vorba despre varza murata!

varza murata este un aliment foarte sanatos

Mare sursa de vitamina C

Oamenii care calatoresc pe mare (marinarii) pot confirma beneficiile pentru sanatate ale acestei minuni pentru ca au folosit-o pentru a o consuma in timpul croazierelor lungi. Ei au folosit-o ca o un medicament,preventiv, impotriva aparitiei bolilor care apar din cauza lipsei de vitamina C.

Probiotic natural

Procesul de murare este ceea ce ii da acestei legume proprietatile probiotice. Numeroasele bacterii sanatoase sunt incluse in procesul de fermentare. Aceste bacterii au efecte extrem de benefice asupra organelor digestive. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa o consumam exact ca un medicament probiotic adica inainte de administrarea antibioticelor – in scopul de a restabili flora intestinala ..

Varza murata actioneaza preventiv atunci cand vine vorba de cancer

Varza murata contine izotiocianat, care are efecte anticancerigene. In plus, aceasta contine glucozinolat care activeaza enzime antioxidante naturale ale organismului, in timp ce flavonoidele protejeaza arterele de ingustare.

Pentru o inima sanatoasa

De asemenea, contine fibre care contribuie la procesul de digestie regulata a produselor alimentare, ceea ce o face extrem de benefica pentru creier si sanatatea inimii. Fibra de asemenea, ajuta in procesul de reglementare a nivelului de colesterol rau, reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si arterioscleroza.

Intareste oasele

Varza murata contine un nivel ridicat de minerale care intaresc oasele si ne protejeaza de aparitia osteoporozei. De asemenea, varza murata contine vitamina K, care este foarte importanta pentru mentinerea oaselor sanatoase, deoarece produce proteine care reglementeaza mineralizarea oaselor.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.