"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Ceara de urechi protejeaza timpanul de murdarie si deteriorare si asigura o protectie antibacteriana puternica. Aceasta serveste ca lubrifiant necesar pentru functionarea corecta a timpanului. Deci, dupa cum o sa vedeti, curatarea urechilor cu un bat de urechi nu este o idee prea buna!

Indiferent de cine iti spunea, fie ca era mama sau bunica ta, ele aveau dreptate cand te sfatuiai sa nu cureti urechea niciodata cu un bat de urechi, credeti-ma aveau mare dreptate.

betisoarele pentru igiena urechilor pot fi periculoase

Pentru a intelege de ce este atat de periculos, va voi explica mai multe despre beneficiile asa-numitei “ceara de urechi”. Rolul sau principal este de a proteja canalul urechii, explica dr. Douglas Backus de la Academia Americana de ORL.

Una dintre cele mai mari mistere ale corpului uman este de fapt acesta: Urechile se curata? Cand ceara se usuca, fiecare miscare a maxilarului, fie ca se intampla in timp ce mancati sau vorbiti, ajuta la eliminarea ei in afara canalul urechii. “Este ca un fel de scara rulanta”, glumeste dr. Backus.

Problema apare atunci cand ne oprim in a crede in puterea corpul nostru si incercam sa acceleram procesul prin utilizarea diferitelor tampoane de bumbac. Noi credem ca suntem mai destepti decat organismul nostru, si vom folosi tampoane de bumbac pentru a curata urechile noastre. Dar, in acel moment nu facem nimic altceva decat sa impingem ceara cat mai adanc spre timpan.

PUBLICITATE

Mai mult decat atat, credem ca un bat de urechi este subtire si mic, dar de fapt este atat de mare, incat impinge ceara uscata cat mai adanc in ureche. Bravo ! Procedand in acest fel ai reusit sa cureti doar o parte din ceara, dar esti departe de a curata toata ceara acumulata, 80% din ea ajungand cat mai aproape de timpan.

“In acest fel vom impinge ceara uscata intr-o parte a urechii de unde tu vei fi incapabil sa o mai scoti, problemele atunci declansandu-se”, spune dr. Backus, el explicand faptul ca aceasta procedura poate provoca infectii bacteriene, care in cele din urma poate duce la pierderea auzului .

Aproximativ 12 de milioane de americani consulta zilnic un medic ORL-ist, plangandu-se ca au dureri de urechi, si exista mai mult de 8 milioane

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE