"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 4 =

seventeen − fourteen =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Sa stiti ca nu trebuie sa va mai mirati de ce se uita in gura vostra medicul, de fiecare data cand mergeti la un control medical. O privire atenta asupra limbii (si orice altceva ce se poate vedea in interiorul gurii) poate dezvalui multe despre starea generala a sanatatii dumneavoastra.

Enumeram mai jos cele zece schimbari comune ale limbii fiind posibil sa aveti asa ceva in gura fara sa va dati seama:

culoarea limbii dezvaluie indicii despre starea de sanatate

1. Limba Normala

Roz, fara urme si dezechilibre de culoare, cu straturi clare si normale. Acest aspect denota o functionare buna a organismului, asadar sunteti perfect sanatosi.

2. Mici fisuri / crapaturi pe laterale

Infectiile fungice care de multe ori se manifesta prin transpiratie, insomnie si iritare.

3. Pete rosii, strat subtire alb si urme vizibile ale dintilor pe limba

Aceasta conditie prezinta o lipsa de energie si oboseala cronica, apetit scazut si transpiratie excesiva. Aceasta limba este comuna pentru oameni cu griji si cu probleme de anxietate.

4. Limba cu pete rosii si cu strat alb gros fiind umflata pe margini.

Aceasta indica, de asemenea tulburari de digestie, sau retentia de apa. Aceste persoane sufera de multe ori de oboseala si letargie.

5. Prezenta petelor negre si un aspect purpuriu

Indicator de posibila congestionare a sangelui si probleme cu circulatia. Picioare umflate, dureri de cap, dureri in piept si pielea obosita sunt cele mai comune simptome observate la acesti oameni.

6. Straturi alb-rosii, varful limbii fiind cu preponderenta rosu

Indicator de cresterea a temperaturii corpului posibil determinate de infectii si probleme de piele.

7. Strat subtire galben pe mijloc si pete rosii pe margini.

Acest aspect este tipic pentru persoanele cu probleme de digestie, deshidratare si boli de piele. Modificari ale dispozitiei sunt alte simptome vizibile observate la persoanele cu modificari ca acestea.

8. Strat gros alb si palid, limba umflata in totalitate

Posibil infectie in organism. Pe lanaga cestea mai pot fi semne de lipsa a vitaminelor si mineralelor din corp. De asemenea, daca aveti pielea palida, durere in pelvis si un sentiment care este similar cu panica , nu ezitati sa consultati imediat medicul dumneavoastra.

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.