"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Moringa, cunoscut in India sub numele de arborele minune, creste la poalele muntelui Himalaya. Poate creste pana la o inaltime de maxim 15 de metri, putand trai pana la 20 de ani. Oamenii care cresc acest copac, taie doar 1, 5 metri din crengi, pentru a colecta frunzele si fructele sale. Toate componentele acestui copac sunt comestibile si au proprietati de vindecare, inclusiv frunzele, florile, radacina si semintele.

Acest arbore a fost folosit ca o planta de vindecare, pentru prima data in urma cu 1000 ani. Dovada acestui fapt insa, a fost descoperita in cele din urma tocmai in anul 1940. Oamenii de stiinta indieni au reusit sa identifice ingredientele active din Moringa, ingrediente ce au extrem de multe proprietati antibacteriene. Numeroasele studii au aratat ca acest copac poate trata mai mult de 300 de boli, continand mai mult de 90 de substante active si 45 de antioxidanti.

copacul vietii este renumit pentru proprietatile sale vindecatoare

Acest copac remarcabil are nenumarate beneficii pentru sanatate: imbunatateste imunitatea, imbunatateste fluxul de sange, mentine nivelul de zahar din sange, are proprietati anti-inflamatorii, anti-imbatrânire, intareste sanatatea mintala, creste energia etc. De asemenea, contine compusi anti-cancer care previn dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase, acesti compusi fiind deosebiti de eficienti in lupta impotriva cumplitei boli. Moringa are si proprietati prin care este capabil sa va curate ficatul. Un fapt interesant este ca, atunci când semintele acestui copac crapa, aceste seminte reusesc sa curete si apa poluata. Sa dovedit faptul ca acestea purifica apa, curatand-o de bacterii.

PUBLICITATE

Beneficiile de sanatate primare ale Moringa sunt “ascunse” in valoare nutritiva a frunzelor sale. Intr-o doza (100 de grame) din aceste frunze veti gasi:

125% din doza zilnica de calciu

61% din doza zilnica de magneziu

41% din doza zilnica de potasiu

71% din doza zilnica de fier

272% din doza zilnica de vitamina А

22% din doza zilnica de vitamina C

Nu exista nici un alt “super-aliment” de pe planeta cu acest gen de aprovizionare. Moringa este un produs complet sanatos, care ofera nu numai nutrienti, dar si imbunatateste, de asemenea, starea generala de sanatate.

Fructele acestui copac sunt de asemenea foarte apreciate. Ele pot fi consumate crude sau preparate la fel ca si

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE