"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Standardul dietei americane este o dieta de boli cronice si moarte. Aprovizionarea cu alimente a fost facuta pentru a ucide incet dar sigur. Faina alba este unul dintre alimentele facute sa te ucida!

In 1910, Curtea Districtuala Federala Missouri a declarat faina alba ca fiind impropriei in alimentatia umana. Dar, din pacate, potrivit H.W. Wiley, primul sef al „Food and Drug Administration”, punerea in aplicare a acestei legi a fost “oprita prin influenta politica a producatorilor de faina” si “Nu printr-o incalcare a avizelor date de FDA”.
In zilele noastre, faina se face din grau care este tratat cu fungicide, pesticide, insecticide de la rasaduri pana la depozit. Din anul 1910 au fost aprobate pana in ziua de azi, utilizarea a peste 55 de diferite substante chimice in industria agricola.

Iata mai jos cateva din secretele pe care industria panificatiei nu si-ar dori sa le aflati :

faina alba este intens rafinata si reprezinta un pericol pentru sanatate

1. Decolorarea Fainii nu are elemente nutritive.

Producatorii de faina alba scot mai intai taratele de grau din samanta, este vorba despre cele 6 straturi exterioare si germenul care contine 76% din vitamine si minerale. 97% din fibra dietetica este, de asemenea, pierduta. “Se elimina toate Vitaminele E, 50% din calciu, 70% din fosfor, fier, magneziu si vitaminele B.

2. Adaugarea de Bromat de potasiu

Dupa indepartarea tuturor straturilor si nutrientilor, faina este decolorata, conservata si tratata cu dioxid de clor. Este albita in continuare prin adaugarea de creta, alaun si carbonat de amoniu pentru a o face sa arate si sa se simta mai atragatoare pentru consumator. Un agent anti-sarare numit sorbitan mono-saturat se adauga in etapa finala. Bromatul de potasiu este, de asemenea, adauga la faina alba. Este un oxidant foarte puternic, care distruge celulele. Bromatul este considerat un agent cancerigen de categoria 2B (= posibil carcinogen pentru om) de catre Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului (IARC).

3. Faina alba este un insecticid natural

Stiati ca, daca o insecta ajunge in sacul de faina alba si incepe sa o manance, insecta va muri consumand-o? De cate ori nu ati gasit insecte moarte in sacul de faina? Faina alba este un insecticid natural, pentru ca ucide orice insecta care incearca sa traiasca din consumul ei. Ce te face sa crezi ca pentru tine este ok daca o consumi?

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.