"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

V-ati intrebat vreodata exact ceea ce este in cuburile de gheata? Mai jos puteti citi ce pericole pot ascunde.

Mucegai

Mucegaiul este cea mai mare problema. Acesta poate fi de multe ori gasit in masinile de facut gheata din restaurante si ea poate creste, de asemenea, si in frigiderele voastre de acasa. Aceasta problema apare atunci cand congelatoare sunt oprite, necuratate iar dupa aceea repornite. Acesta este motivul pentru care intotdeauna trebuie sa curatati congelatorul atunci cand il dezghetati.

apa folosita pentru cuburile de gheata se poate contamina usor cu bacterii

Bacteriile

In cazul in care apa din care cuburile de gheata sunt realizate este contaminata, este foarte normal ca si cuburile de gheata vor fi contaminate. Tineti minte ca matritele pentru cuburile de gheata pot fi, de asemenea, operatorii de transport ai bacteriilor.

Bacteriile poate fi transferate si de la alte produse, cum ar fi carnea. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa verificati intotdeauna igiena locului unde aceste cuburi se fac, atunci cand vine vorba de congelatoare, precum si orice alte utilaje alimentare.

Un studiu 2011 a aratat ca 33% din probele de gheata prelevate de la gheata din masinile din unitatile de deservire au mai multe bacterii decat este permis. La 72% dintre cazuri a fost confirmata prezenta bacteriei e-coli.

PUBLICITATE

Bacteriile de pe mainile murdare pot trece usor pe cuburile de gheata

Majoritatea oamenilor nu sunt constienti de riscurile la care se expun. Un baiat de 15 ani a murit in Statele Unite ale Americii din cauza cuburilor de gheata contaminate. Acest lucru ar fi putut fi prevenit doar prin simpla spalare a mainilor.

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook

Share on Facebook
PUBLICITATE
loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE