"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

loading...

 

Unele bacterii se pot dezvolta si isi pot crea tulpini foarte rezistente la medicamentele create de industria farmaceutica, industrie ce nu poate tine pasul cu aceasta dezvoltare. Dar cercetarile recente din domeniu ce provin de la Universitatea de Medicina din Gondar, Etiopia, dovedesc faptul ca nu avem nevoie de industria farmaceutica pentru a trata bolile noi care apar in urma modificarii tulpinilor bacteriilor.

 

In rezolvarea acestei probleme au venit cercetatorii de la Universitatea mai sus amintita, care au demonstrat ca o combinatie dintre extractul de ghimbir si miere este atat de puternic incat poate inhiba cresterea superbacteriilor ca MRSA , E-Coli si chiar a bacteriilor care cauzeaza pneumonie. MRSA (meticilino-rezistent la meticilina), Escherichia coli si Klebsiella pneumoniae sunt unele dintre cele mai periculoase super bacterii. Cu toate acestea, atunci cand cercetatorii au comparat mierea combinata cu ghimbirul cu trei antibiotice diferite si capacitatea lor de a ucide super bacteriile, combinatia celor doua alimente fiind superioara oricarei combinatii medicamentoase administrate pacientilor intr-un mod considerabil. Tot in cadrul acestui studiu, cercetatorii au testat si combinatia dintre ghimbir si apa.

 

mierea si ghimbirul au proprietati antibacteriene foarte puternice

 

Studiul abstract a concluzionat:

 

“Concluzie. Rezultatul acestui studiu a aratat ca amestecul extrasului de ghimbir cu miere are potentialul de a servi drept o sursa foarte ieftina de agenti antibacterieni in special pentru combaterea bacteriilor cu tulpini foarte rezistente la medicamente”.

 

In cadrul studiului, s-a folosit aceeasi tulpina a unei super bacterii, care s-a lasat atacata timp de 24 de ore de unele dintre cele mai puternice antibiotice : meticilina, amoxicilina si penicilina.

 

S-au efectuat 5 teste pentru fiecare tratament impotriva bacteriilor:

 

Staphylococcus aureus ( Stafilococul Auriu – MRSA si non-MRSA)

 

 

Escherichia coli (doua tulpini diferite)E-Coli

 

Klebsiella pneumoniae

 

 

Asupra tuturor bacteriilor, combinatia dintre ghimbir si miere a fost mai eficace in inhibarea cresterii decat oricare dintre antibiotice.

 

Nivelurile medii de inhibare a acestui duo dinamic a avut o medie de 25.62% si a variat intre 19% si 30% – surclasand toate antibioticele farmaceutice.

 

Extractul de ghimbir a fost creat astfel : Cercetatorii au uscat bucati de radacina la 37 de grade timp de 24 de ore, le-au feliat si le-au maruntit, apoi le-au amestecat cu metanol si etanol pentru a obtine o solutie de 50%. Aceasta a fost apoi amestecata cu miere pentru a face o combinatie exacta de 50-50.

 

Extractul de apa cu ghimbir nu a avut nici o inhibare asupra bacteriilor. Aceasta este ceea ce si alte cercetari au indicat – ca alcoolul extrage elementele constitutive antibiotice din ghimbir.

 

Iata mai jos reteta :

 

500 de grame de miere

 

200 de grame de ghimbir proaspat dat pe razatoare

 

Se amesteca si se pastreaza la loc racoros. Mare atentie la ce materiale folositi. Se evita in toatalitate contactul cu metalul.

 

Se consuma 3 lingurite pe zi, una dimineata dupa micul dejun, cea de-a doua la pranz si ultima seara inainte de culcare.

 

Puteti continua sa luati antibiotice letale, cara fac rau sanatatii si care ucid imunitatea noastra naturala, sau puteti alege sa luati ghimbir si miere preparat asa cum s-a subliniat (puteti achizitiona tinctura de ghimbir pentru amestec) si puteti sa va bucurati de o sanatate de fier. Eu unul consider ca este o alegere care va poate da de gandit!

 

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.