"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve + four =

twelve − 2 =

Un articol de Calin Petru Barbulescu

loading...

Exista sapte corpuri subtile, sau straturi, in jurul corpului fizic, ceea ce creeaza sistemul de corp auric (aura). Se spune ca aceste straturi sunt ca o ceapa, si ca, atunci cand coaja se departe, vei ajunge la alta, dar acest lucru nu este adevarat. Pe masura ce se extind spre interior, cel de dinainte, de asemenea, prezent in stratul de aura urmator. De exemplu, cel mai exterior strat este Corpul Cauzal, sau Templatul Ketheric. Urmator strat este Corpul Celest, care contine si Corpul Cauzal. Cum te duci spre interior, spre primul strat (Corpul Eteric), acesta va fi mai dens, deoarece detine toate cele sapte corpuri subtile si, desigur, exista corpul fizic, care este cel mai dens dintre toate.

1. Corpul Eteric
Imediat in continuarea corpului fizic este corpul eteric, unde cuvantul “eter” vrea sa exprime starea de existenta‚ intermediara dintre energie si materia solida. Corpul eteric este descris ca avand o structura clara, asemanatoare corpului fizic cu organele sale interne, dar care este format din energie sub forma unei retele de firicele stralucitoare, albastrui. Acest corp nu este rezultatul existentei corpului fizic, ci invers, corpul fizic este rezultatul existentei corpului eteric. Celulele noastre vii cresc de-a lungul liniilor de energie a matricei eterice, ea existand deja in subtil inainte ca celulele sa apara si sa creasca.

corpul</b></u></a> eteric este primul strat energetic al corpului fizic

 


2. Corpul Emotional

Al doilea corp subtil, aflat in continuarea corpului eteric este corpul emotional, asociat sentimentelor noastre. Structura sa este mai fluida decat cea a corpului eteric si spre deosebire de acesta nu este un duplicat al corpului fizic ci arata mai degraba ca nori colorati dintr-o substanta fina, aflata in continua miscare. Culorile sale variaza intre tente clare si stralucitoare si tente dense, intunecoase si opace, depinzand de claritatea sau confuzia care se manifesta in sentimentele noastre. Atunci cand ne clarificam sentimentele ele se limpezesc si se aranjeaza in functie de chakre in ordinea culorilor curcubeului, incepand cu rosu la chakra intaia, bazala, si pana la alb-violet la chakra a saptea, din crestetul capului.

3. Corpul Mental
Al treilea corp se extinde dincolo de corpul emotional si este compus din substante si mai fine, care sunt asociate cu gandul si procesele noastre mentale. Acest corp arata de obicei ca o lumina galbena stralucitoare, radiind în jurul capului si umerilor, si extinzandu-se in jurul intregului corp fizic. El se extinde si incepe sa sclipeasca atunci cand avem o activitate mentala intensa.

Corpul mental are o structura proprie care include forme mentale create de procesele gandirii noastre, deseori colorate de corpul emotional, in diverse culori. Cu cat o idee este mai clara si mai bine stabilita, cu atat si forma mentala asociata gandului respectiv este mai bine conturata in corpul nostru mental. Noi insine hranim aceste forme mentale atunci cand ne concentram asupra gandurilor pe care ele le reprezinta.

4. Corpul Astral

Primele trei corpuri subtile sunt relativ usor de observat pentru ca ele corespund fiintelor manifestate in lumea fizica, dar de la al patrulea corp mai departe clarviziunea poate descrie si fiinte invizibile cu ochiul liber. De la al patrulea nivel se manifesta corpul spiritual, pe nivele de constiinta superioara de iubire si cunoastere, unde concepte intregi sunt intelese simultan. Tot aici este si portalul prin care avem acces la alte tipuri de realitati, pe frecvențe care pot trece dincolo de realitatea umana.

Corpul astral este amorf si este compus din nori de substanta colorata, mai frumoasi si mai complecsi decat cei ai corpului emoțional. Aceste culori sunt infuzate in plus si cu culoarea roz trandafiriu, care exprima iubirea pe acest plan. Chakra inimii unei persoane iubitoare este plina de culoarea roz pe nivelul astral, si aceasta culoare se adauga pulsatiilor de lumina aurie emise prin glanda pituitara.

5. Templatul Eteric

Al cincilea nivel auric, Templatul Eteric, contine in el proiectul formelor care exista in planul fizic, si arata intr-un fel ca negativul unei fotografii, incluzand in el fire de energie de culoare albastru de cobalt. Acest nivel al aurei creeaza un spatiu negativ in care primul nivel eteric al aurei poate sa existe, spatiu care este umplut apoi de forma fizica. Pe acest nivel sunetul creeaza materia, si vindecarea prin sunet se face tot pe acest nivel.

6. Corpul Celest
Al saselea nivel al aurei noastre, numit si Corpul Celest sau Corpul Ceresc, este nivelul emotional al planului spiritual, nivelul la care atunci cand ne inaltam constiinta, putem avea experienta extazului spiritual. Poate fi atins in meditatie, fiind un aspect al “fiintei” unde cunoaștem legatura noastra cu intregul univers, unde vedem iubire si lumina in tot ce exista, și unde nu simtim nici o separare de Divinitate.

Iubirea necondiționata se manifesta liber atunci cand se face legatura dintre chakra deschisa a inimii și chakra deschisa din corpul celest. In aceasta conexiune se combina iubirea umana, fata de oamenii intrupati in corp fizic, cu extazul spiritual aflat in iubirea spirituala, care trece dincolo de realitatea fizica si se extinde in toate planurile existentei.

Corpul celest arata ca o lumina scanteietoare auriu-argintie, cu nuante pastel, sidefat, opalescent, si clarvazatorii o vad stralucind in jurul corpului nostru si emitand raze puternice, ca lumina din jurul unei lumanari aprinse.

7. Templatul Ketheric, sau Corpul Cauzal

Nivelul mental al planului spiritual este corpul cauzal, si cand ne aducem constiinta in acest plan cunoastem faptul ca suntem una cu Fiinta Creatoare. Forma acestui corp arata ca un ou auriu-argintiu, care lumineaza si scanteiaza incontinuu ca o tesatura din mii de fire aurii. Din acest nivel porneste curentul principal de energie care circula prin coloana vertebrala si care hraneste tot corpul prin fiecare chakra, alimentand si toate corpurile noastre subtile.

Prin aceasta retea de fire circula lumina aurie, mentalul divin. Dincolo de acest nivel exista planul cosmic, care nu poate fi exprimat din punctul de vedere al unei singure incarnari, si ale carei chakre sunt deasupra capului, formand corpuri din ce in ce mai cristaline si de vibratie mai fina. Chiar daca nu suntem constienti de existenta sa, acest plan de existenta, existenta Divina, lucreaza deci in viata noastra a fiecaruia.

Atunci cand corpul cauzal este aliniat cu o realitate spirituala mai inalta, el manifesta cunoașterea divina a realitatii respective.

Atunci afirmam cu siguranta: “stiu ca fiinta mea este unita cu Divinitata”, avand experienta de a fi una cu Fiinta Creatoare, fiind in acelasi timp si fiinta individuala. Senzatia de a fi una cu Fiinta Divina creeaza alinierea vointei individuale cu Vointa Divina in Templatul Eteric, lucru care la randul sau este exprimat in Planul Astral ca Iubire. Aceasta Iubire fata de umanitate, fata de Creatie, este cea care sfinteste atat fiinta omeneasca, cat si locul in care el sau ea se afla.

Constientizarea fiecarui nivel al aurei noastre

Primul nivel al aurei, corpul eteric, beneficiaza prin mersul pe jos, masaj, atingere, relaxare. Meditatiile legate de pacea sufleteasca si starea de bine au darul de a clarifica al doilea nivel, iar cresterea pe al treilea nivel este stimulata prin exercitii de concentrare si focalizare. Pentru al patrulea nivel putem sa meditam cu iubire asupra florilor, asupra dragostei, aducand culoarea roz-trandafiriu in meditatia noastra, in timp ce nivelul al cincilea poate fi atins prin meditatii care folosesc sunetul. Corpul celest este simtit de catre cei care mediteaza asupra contopirii cu Constiinta Christica. Nivelul cauzal al fiintei noastre a fost cunoscut de catre misticii acestei lumi atunci cand stand in meditatie, au soptit: “in aceasta liniste deplina, cunosc Divinitatea”.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duc la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi si pe Facebook

Surse si Refernte
http://www.spiritual-experiences.com
http://elenoh.blogspot.ro/
http://astrodeva.wordpress.com

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.