"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Apel catre toti iubitorii de dulciuri!

Stiati ca acele firicele albe presarate in cafea zilnic, care sunt ascunse in pliculete mici si care se adauga si la desertul vostru preferat sunt la fel de captivante ca acea pulbere alba pentru care poti sta inchis in spatele gratiilor multi ani in cazul in care o folosesti? Cred ca ati inteles despre ce este vorba. Exact – este vorba despre zahar, aliment care dupa ce este consumat ne creaza o stare de euforie declansata de eliberarea dopaminei. Ce este destul de interesant, este faptul ca pulberea de culoare alba, zaharul, provoaca mai multe decese in randul populatiei decat toate substantele ilegale la un loc. (drogurile).

Dr. Lustig, care a studiat indelung efectele nocive ale consumului de zahar, a declarat ca 75% dintre bolilele americanilor pot fi prevenite doar prin eliminarea sau limitarea consumului. Dr. Charles Raison, expert in sanatatea mintala a declarat la CNN ca “In timp ce zaharurile prelucrate pot produce efecte emotionale pe termen scurt, tot mai multe de dovezi indica faptul ca acestea afecteaza biologia noastra pe termen lung si in moduri care promoveaza practic depresia. De exemplu, ratele de depresie intr-o tara cresc in acelasi timp cu o crestere a unui consum de zahar pe cap de locuitor. Zaharul, care se regaseste in tot felul de alimente prelucrate, unele la care nici nu ne gandim – promoveaza obezitatea, iar obezitatea este un factor de risc foarte puternic pentru dezvoltarea ulterioara a depresiei. ”

zaharul este mai adictiv decat cocaina

De ce suntem dependendenti de zahar?

Dr. Sanjay Gupta a efectuat un test intr-un interviu cu Dr. Lustig cu privire la efectele toxice ale zahar. El a demonstrat ca o inghititura de Coca-Cola a crescut fluxul de sange la anumite regiuni ale creierului, aceleasi zone stimulate de o doza de cocaina sau heroina. Si la fel ca un dependent, ai nevoie de mai mult si mai mult de aceasta substanta pentru a obtine efectul dorit, motiv pentru care americanii sunt dependenti de zahar. Neurologul Eric Stice spune ca prin scanarea a sute de voluntari, el a observat ca cei care consuma regulat alimente dulci, cum ar fi inghetata sau sucuri dulci, construiesc o toleranta, o senzatie de mai putina

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!