"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Adevarata poveste care demonstreaza ca pacientii bolnavi nu ar trebui sa-si piarda speranta si ar trebui sa lupte pana la final.

Stamatis Moraitis care a trait in SUA provine din Ikaria, Grecia. Acest om a fost diagnosticat cu cancer pulmonar incurabil in anul 1976. El s-a impacat cu gandul ca va muri curand. De la aflarea verdictului dat de medici, el a cerut opinii diferite de la diversi medici, dar toti i-au spus ca nu va trai mai mult de 6 luni si pentru a-si prelungi viata este necesara inceperea chimioterapiei agresive.

acest batran a dus cancerul pe picioare pana la varsta de 102 ani

Acest om nu a vrut sub nici o forma sa trateze boala lui cu chimioterapie, asa ca a refuzat tratamentul si s-a intors la locul sau de nastere in Grecia. Atunci sa intamplat ceva remarcabil.

La inceput acest om a fost foarte dezamagit si depresiv. Sotia sa a avut grija de el. Din fericire, cu trecerea timpului, dorinta lui de viata a reaparut. Pentru ca stia ca nu mai are mult timp de trait, a decis ca putinul timp pe care il mai are sa-l petreaca cu prietenii.

In urmatoarele saptamani ajunsese sa se simta ca si cum puterea lui se intorcea incet incet. Dupa ceva timp, a decis chiar sa se apuce de gradinarit, chiar daca nu se mai astepta sa experimenteze aparitia fructelor plantate de el. Cu toate acestea, a fost un motiv bun de a se bucura de soare, mare si aer curat.

Sase luni au trecut si iata ca Stamatis nu a murit. In loc sa fie pe patul de moarte, el era zi de zi in propria gradina, se trezea devreme si isi petrece toata ziua in soare si aer curat. Iata ca plantele au inceput sa dea roade, el ajungand chiar sa se hraneasca cu ele.

Anii treceau iar Stamatis se simtea mai bine si mai puternic. Dupa 30 de ani de la aceasta noua viata, la varsta de 97 de ani, Stamatis a decis sa mearga sa vorbeasca cu medicii care i-au prescris chimioterapia. Nu mare i-a fost surpriza sa constate ca nici unul din medicii din acea vreme nu mai traia.

Acest batran a murit la varsta de 102 ani si in certificatul de deces a

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.