"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Cand eram copil, pur si simplu adoram sa mananc hot dog. Era o gustare pur si simplu incredibila, ca de abia asteptam sa ajung acasa sa-mi faca mama 1-2 bucati.

Cand mama nu era acasa, avea grija tatal meu sa mi-l lase pregatit pe masa din bucatarie. Ce sa mai zic, era o bunatate cand adaugam si mustar si ketchup. Sa nu va mai spun ca existau acele picnic-uri incredibile de 1 Mai unde nu ne lipseau.
In vremurile acelea pot spune ca nu exista internet, nici media nu era asa dezvoltata, cel putin in Romania, astfel ca informatia ne lipsea cu desavarsire.

Exista o mare problema cu acest consum de Hot-Dog, problema care a fost descoperita in urma unui studiu care a demonstrat ca un consum regulat de 12 Hot-Dog-uri pe luna, poate creste riscul de 9 ori de aparitie a leucemiei la copii.

hot-dog-ul este un aliment cancerigen

Studiul a aparut in revista LA Times :

“Copiii care mananca mai mult de 12 hot-dog-uri pe luna au de noua ori mai mare riscul de a dezvolta leucemie, un epidemiolog USC a raportat aceasta informatie socanta intr-un jurnal de cercetare a cancerului. Alte doua rapoarte in acelasi numar al revistei au dezvaluit ca, copiii nascuti de mame care mananca cel putin un hot dog pe saptamana in timpul sarcinii li se dubleaza riscul de a dezvolta tumori cerebrale, la fel ca si copiii ai caror tati au mancat hot-dog inainte de conceptie. ”

Aceste informatii provin de la Cancer Prevention Coalition – http://www.preventcancer.com

Haideti sa dezvoltam putin :

Ce este in neregula cu hot-dog-ul?

Nitritii din hot-dog formeaza substante cancerigene!
S-au facut si petitii care au cerut interzicerea introducerii de nitriti in hot-dog – Trei studii diferite au iesit in ultimul an, studii ce au constatat ca un consum de hot dog poate fi un factor de risc pentru aparitia cancerului la copii.

PUBLICITATE

Studiul Peters si Colaboratorii au demonstrat relatia dintre consumul de Hot-Dog si riscul de leucemie la copii, inca de la nastere pana la varsta de 10 ani, studiu derulat in Los Angeles County intre 1980 si 1987. Studiul a constatat ca, copiii care mananca mai mult de 12 hot-dog pe luna au de 9 ori riscul de dezvoltare a leucemiei. Un risc puternic de leucemie a existat, de asemenea, pentru acei copii ai caror parinti au consumat mai multe de 12 hot-Dog-uri pe luna.

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...