"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Un nou studiu din China a facut descoperiri remarcabile in ceea ce priveste prevenirea cancerului pulmonar. Cancerul pulmonar a fost responsabil pentru moartea a 158.081 de oameni asta numai in SUA in 2009, conform raportarilor Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Datorita lipsei de informare a oamenilor, tot mai multi sunt diagnosticati si mor datorita acestui tip de cancer, iar cel mai important factor , care ar putea face aparitia cancerului pulmonar ceva de domeniul trecutului este de foarte multe ori uitat , acest factor fiind prevenirea.

Cele mai recente cercetari indica faptul ca exista ceva la indemana oricarui om de pe planeta asta, ceva care sa previna si sa reduca aproape la jumatate sansele aparitiei cancerului pulmonar……Despre ce credeti ca este vorba?

Potrivit studiului publicat in Cancer Prevention Research, persoanele care consuma usturoi crud in fiecare zi au fost cu 44% mai putin susceptibili de a suferi cancer pulmonar.

Cercetarea s-a bazat pe studiul a 1424 pacienti cu cancer pulmonar si 4.500 de persoane sanatoase. Cercetatorii de la Provincial Jiangsu – Centrul pentru Controlul Bolilor – au intervievat participantii facand referire la dieta si stilul de viata, obiceiurile lor, inclusiv consumul de usturoi precum si daca acestia au fost fumatori – un cunoscut factor care contribuie la cresterea riscului de cancer pulmonar- sau poate nu.

In timp ce consumul de usturoi crud, de cel putin patru ori pe saptamana, a fost asociat cu reducerea riscului aparitie cancerului cu 44%, nu a fost cel mai important rezultat al studiului : Chiar si printre fumatori, consumul de usturoi a redus riscul de cancer pulmonar cu 30% .

Citeste despre usturoi, un aliment de 100 de ori mai puternic decat antibioticele.

Autorii studiului au declarat :

“In concluzie, asocierea de protectie intre aportul de usturoi crud si cancer pulmonar a fost observata de un model doza-raspuns, sugerand ca usturoiul poate servi eventual ca agent chimic preventiv impotriva cancerul pulmonar”.

Se crede faptul ca o componenta destul de raspandita in usturoi si anume alicina, este legata de beneficiile anti-cancer ale usturoiului. Potrivit Daily Mail, alicina calmeaza inflamatia in organism in timp ce actioneaza ca un antioxidant si reduce deteriorarea celulelor de radicalii liberi. Nu este surprinzator, acest compus activ

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.