"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

In fiecare an, in incercarea de a contracara cancerul mamar inainte de a se agrava, milioane de femei sanatoase se supun radiatiilor ionizante cauzatoare de cancer prin mamografie ? Va mai spun un secret – Stiati ca multi experti in medicina preventiva militeaza impotriva acestei proceduri?

Un studiu publicat in anul 2012, cel mai mare de acest gen, prezentat de British Medical Journal a aratat ca femeile care detin gena BRCA1/2 sunt de doua ori mai predispuse a dezvolta cancer daca se expun radiatilor ionizante. Iata ca si in acest an a fost publicat un studiu care a ajuns la concluzia ca mamografiile, care ar trebui sa reduca mortalitatea cauzata de cancerul mamar la femeile cu varsta cuprinsa intre 40-59 de ani, nu fac acest lucru, ba dimpotriva acestea au o influenta negativa, conducand la o rata de crestere cu 22% a deceselor cauzate de cancerul de san.

Mamografiile de diagnosticare nu reusesc sa livreze informatiiile pe care le-au promis in momentul lansarii lor pe piata, acele promisiuni care spuneau ca prin utilizarea lor, ratele de cancer de san vor scadea drastic.

PUBLICITATE

Zeci de studii similare confirma faptul ca mamografiile ar trebui sa nu mai fie standardul de aur in detectarea cancerului de san, insa furnizorii de aparaturi medicale de toate tipurile continua sa insiste ca pacientii lor de sex feminin sa fie supusi acestui test daunator.

De ce trebuie sa va supuneti acestor teste, ale caror secrete furnizorii de aparaturi medicale le ascund, mai ales atunci cand exista o alternativa mai sigura la depistarea sau prevenirea cancerului?

mamografiile preventive nu sunt lipsite de pericole

Mamografiile au fost utilizate in mod traditional pentru a cauta si a detecta tumorile de toate marimile si tipurile care sunt potential cauzatoare de cancer. Atunci când sunt detectate, acestea necesita o a doua si a treia evaluare pentru a confirma statusul malign sau benign. Foarte multi noduli descoperiti sunt de natura benigna, iar in urma efectuarii mamografiei, persoana in cauza nu a ramas decat cu o radiatie inutila, radiatie cauzatoare de cancer.

Si mai multe studii arata ca rezultatele mamografiilor provoca falsa impresie a detectarii unui potential cancer. Ce este si mai rau este ca mamografiile au o probabilitate

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE