"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × two =

12 + nine =

Un articol de Cristian Iacov

loading...

Cele mai multe alunite sunt inofensive si nu reprezinta nici o problema de sanatate. Ele sunt problematice in primul rand din punct de vedere estetic, foarte multi dintre noi gasindu-le neatractive.

Cunoscute medical sub denumirea de nevi, alunitele sunt de fapt niste pete negre, maro sau de culoarea pielii, care apar pe piele si se formeaza ca urmare a colectarii de melanocite. Melanocitele sunt celulele care produc pigment, substanta coloranta numita melanina.

Cele mai multe alunite apar de la varsta de 20 sau 30 de ani. Ele pot fi plate sau bombate, aspre sau netede, cu sau fara par. Factori cum ar fi genetica, fluctuatiile hormonale si expunerea la soare pot afecta numarul si aspectul alunitelor dumneavoastra.

Unele alunite dispar de la sine, insa de cele mai multe ori, inaintand in varsta, ele se inmultesc, aspectul lor fiind din ce in ce mai neplacut. De aceea oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de felul cum arata, incercand sa gaseasca remedii pentru a scapa de ele.

Iata mai jos cateva remedii naturale care te vor ajuta sa scapi de inesteticele alunite:

exista remedii naturale simple care te pot ajuta sa scapi definitiv de alunite

1.Usturoiul

Usturoiul este una dintre cele mai eficiente remedii pentru alunite, deoarece contine enzime care ajuta la descompunerea clusterelor de celule producatoare de pigment.
Inainte de aplicare, zona trebuie curatata si dezinfectata . Apoi , curata un graunte de usturoi, piseaza-l si aplica-l pe alunita. Acopera cu un bandaj si lasa-l sa actioneze peste noapte sau cel putin 4 ore.
Repeta acest lucru zi de zi pentru cateva zile. Vei observa ca va cadea de la sine. Se spune ca aceasta metoda va da rezultate in maxim 5 zile.
Pentru a proteja pielea din jurul alunitelor, se aplica putin ulei.

Atentie: Aplicarea usturoiului pe piele poate provoca inrosire si iritatie.

2. Otet de mere

Otetul de mere este un remediu foarte popular pentru indepartarea alunitelor si nu numai. Datorita continutului sau acid, el ajuta la uscarea alunitelor facndu-le sa dispara in timp.
Luati o compresa sterila, inmuiati-o in otet, apoi asezati-o pe alunita pe care vreti sa o inlaturati. Fixeaza bandajul si lasa-l peste noapte. Repeta aceasta procedura timp de 10 zile, rezultatul nu va inceta sa apara.

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.