"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Cei mai multi oameni nu vor sa vorbeasca despre culoarea urinei lor sau a scaunului lor, dar este o realitate faptul ca anumite modificari ale culorii pot spune de fapt ceva mai mult despre starea dumneavoastra de sanatate. Cititi acest articol si veti vedea cum nuanta urinei este in stransa legatura cu sanatatea….

Culoarea normala a urinei ar trebui sa fie deschisa, dar in functie de starea dumneavoastra de sanatate, aceasta poate varia drastic. Anumite modificari ale culorii pot fi normale, dar unele sunt considerate a fi destul de alarmante.

In acest articol, voi explica ceea ce reprezinta modificarile de culoare ale urinei, in speranta faptului ca voi creste gradul de constientizare a acestui aspect, astfel incat sa va dati seama singuri despre aparitia diverselor boli.

coloratia urinei furnizeaza indicii despre boli si afectiuni

 

Culoarea Galben Inchis

Daca urina dumneavoastra are culoarea galben pal, totul este ok. Insa in cazul in care culoarea galben va deveni inchis, asta reflecta un simptom al unui organism dezhidratat. Culoarea mi inchisa a urinei este un semn al concentratiei crescute. Nu mai stati pe ganduri , beti apa cat mai urgent! Deci, in cazul in care observati o culoare mai inchisa a urinei nu uitati sa va hidratati.

Culoarea Rosie

Culoarea rosie a urinei poate indica prezenta sangelui in in urina sau excretia unor elemente de culoare rosie. Cu toate acestea, este recomandat sa consultati medicul dumneavoastra daca observati ca urina este de culoare rosie.

PUBLICITATE

Faceti de urgenta analizele de sange pentru a va asigura ca sanatatea dumneavoastra nu este in pericol. Sângele in urina poate veni de la rinichi, vezica urinara, uretre, prostata. Daca analizele nu va indica o problema exacta, trebuie investigate toate organele de urgenta, pentru a se stabili diagnosticul corect.

Culoarea Rosu Inchis ( asemanatoare cu bautura Coca Cola )

Aceasta culoare a urinei indica nenumarate probleme, dar cel mai adesea sunt un rezultat al unei disfunctii hepatice, boli hepatice grave, hepatite, cancer, melanom, ciroza si altele.

Culoarea Portocalie

Urina poate lua aceasta culoare in urma consumului unor medicamente, de cele mai multe ori fiind o alarma falsa, mai ales in cazul consumului in exces de citrice sau morcovi.

In incheiere pot sa va spun doar faptul ca, modificarea culorii urinei dumneavoastra nu trebuie trecuta cu vederea, ea indicand aparitia diverselor probleme de sanatate. Asadar, orice modificare deosebita observati, nu ezitati sa consultati un medic de specialitate pentru a va face analize suplimentare. Chiar daca urina este de culoare normala, efectuarea analizelor periodice de cel putin o data pe an, nu ar trebui sa va lipseasca, asta in cazul in care tineti la sanatatea dumneavoastra.


Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com . „Imi doresc sa va dezvalui secretul sanatatii naturale pentru cunoasterea beneficiilor asupra organismului uman. Trebuie sa lasam o mostenire fara secrete generatiilor viitoare!”. Pe Cristian Iacov il puteti gasi si pe Facebook

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE