"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

Industria sucurilor acidulate este o piata de peste 75 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari industrii din lume, care a atins cele mai mari culmi al sale in Statele Unite in timpul anilor 1980 si 1990, cand Coca-Cola a inceput sa impinga cantitati imense de bauturi pe piata.

Pe masura ce oamenii au consumat mai mult si mai mult suc acidulat, ratele de obezitate si diabet zaharat au crescut, si in timp ce industria respectiva inca neaga si in aceasta zi ca nu are nici o legatura, cercetarile au demonstrat contrariul. Mentalitatea “supradimensionat” pare sa fi esuat pentru Coca-Cola si alte companii de bauturi ( Pepsi de exemplu), pentru ca si riscurile asupra sanatatii au devenit clare, vanzarile fiind in ultimul timp pe o spirala descendenta constanta.

In urma scaderii vanzarilor, companiile producatoare de sucuri acidulate cauta sa “Reintroduca” pe piata “tineretului” aceleasi bauturi insa la dimensiuni mai mici si persoanlizate, in ideea ca oamenii vor consuma aceste bauturi care le-ar crea falsa impresie ca vor consuma mai putin zahar.

PUBLICITATE

Reorientarea catre sticlele de mici dimensiuni a dat roade, insasi presedintele companiei Coca-Cola afirmand ca el consuma in fiecare dimineata o sticla , asta pentru a-i oferi energie la o cantitate mai mica, mentionand chiar el ca o cantitate mai mare ar avea prea multe calorii.

Dupa aceasta mutare, compania a mai apelat la o strategie de marketing, introducand pe ambalaje o lista cu peste 250 de nume ( sticle personalizate). Iarasi au avut efecte pozitive in vanzari, cresterea fiind de 1% in ultimele 5 luni.

Cu toate acestea, se pare ca in ultimul timp constientizarea populatiei asupra riscurilor la care se expun a inceput sa creasca, oamenii au inceput sa reduca adaosul de zahar si bauturi dulci din dieta lor, apeland pe cat se poate la consumul produselor cat mai apropiate de natura.

sucurile acidulate cresc substantial riscul de imbolnaviri

Si in acest domeniu Coca Cola a raspuns rapid la cerinte, investind rapid si masiv in companii de bauturi “sanatoase” cum ar fi ceaiul Fuze, Zico de nuca de cocos si ceai Sincer organic. Coca-Cola detine, de asemenea, Odwalla, Glaceau VitaminWater, si bauturile pentru sportivi Core.

Se pare ca Presedintele companiei Coca-Cola,

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!