"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Exista o serie de motive pentru a evita consumul aspirinei si a ibuprofenului. In plus de ce sa luam medicamente cand avem alternative naturale impotriva durerilor? Ca orice medicament iti face bine intr-un loc si rau in altul. Consumul de ibuprofenul si aspirina creste riscul de a face boli de inima, pot fi cauza unui avort spontan, pierderea auzului, anemia, hipertensiunea, precum si deteriorarea ADN-ului. Acestea sunt doar cateva dintre efectele adverse produse de aceste medicamente.

Pe termen lung, o doza mare de calmante, cum ar fi ibuprofen sau diclofenac este extrem de periculos in ceea ce priveste riscul unui atac de cord.

Desi multi dintre noi stim efectele adverse ale acestor substante, ibuprofen sau acid acetilsalicilic, continuam sa le consumam de ficecare data cand este nevoie, dorind un remediu rapid cu rezultate pe termen scurt.

PUBLICITATE

ibuprofenul si aspirina pot fi inlocuite cu plante naturale

Din moment ce natura ne ofera ceea ce avem nevoie pentru a face fata bolilor, de ce trebuie sa apelam la optiuni sintetice? Intr-adevar remediile naturiste au nevoie de timp si trebuie asociate cu o hrana sanatoasa, o stare mentala, emotionala si fizca buna. De fapt utilizarea acestor medicamente sunt rezultatul neglijarii adevaratelor valori.

Scoarta de salcie alba: Aceasta planta a fost originea aspirinei. Scoarta de salcie alba contine o substanta numita salicilina care se transforma in acid salicilic in stomac. Acidul salicilic este componenta principala a aspirinei si atunci cand este utilizata in mod sintetic are efecte iritante asupra stomacului. Scoarta de salcie alba este eficienta in ameliorarea durerii, inflamatiei si febrei. O doza propusa este 1-2 picaturi de tinctura de scoarta de salcie pe zi.Capsaicina: Acest remediu este folosit in principal pentru ameliorarea durerilor musculare si articulare prin interferarea cu o substanta chimica din organism cunoscuta sub numele de substanta P, care transmite semnalele durerii la nivelul creierului. Acesta se gaseste adesea sub forma de gel sau crema. Acest remediu poate fi folosit trei-patru ori pe zi. Deoarece Capsaicina se gaseste in ardeiul iute, unii utilizatori la prima aplicare au avut o senzatie de intepatura ce dispare treptat.Extract de Boswellia Serrata:

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!