"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Sfecla rosie este extrem de sanatoasa, dar multe persoane o evita din cauza gustului. Sper ca dupa ce ai sa citesti cate beneficii iti poate aduce sanatatii aceasta leguma, vei consuma sucul de sfecla rosie atat de apreciat inca din antichitate.

1. Datorita magneziului pe care il contine, sucul de sfecla rosie ajuta la atenuarea stresului.

2. Sucul de sfecla rosie ofera energie si vitalitate corpului pe intregul parcurs al unei zile.

3. Fiind unul dintre cele mai bogate alimentele in nitrati naturali, sucul de sfecla rosie imbunatateste circulatia sangvina in corp inclusiv la nivelul creierului, inimii si muschilor.

sucul de sfecla rosie este foarte bun pentru sanatate

 


4. Sucul de sfecla rosie contine betacianina, pigment care are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Datorita acestui ingredient, sucul de sfecla rosie previne deteriorarea celulelor și elimina radicalii liberi din organism.

5. Avand foarte multe vitamine,sucul de sfecla rosie imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate.

6. Daca ai tulburari digestive, bea in mod regulat suc de sfecla. Studiile au aratat ca sucul de sfecla rosie curata intestinele și le ajuta sa functioneze in mod corespunzator.

7. Creste imunitatea si ajuta corpul sa lupte mai usor impotriva infectiilor.

8. Datorita carotenoide, cum ar fi luteina si zeaxantina, sucul de sfecla rosie este bun pentru sanatatea ochilor.

9. Un pahar de suc ​​de sfecla roșie pe zi reduce tensiunea arteriala.

10. Sucul de sfecla rosie creste nivelul de fier in sange. Pe langa fier, sucul de sfecla contine antioxidanti care mentin nivelul normal al hemoglobinei. Fierul din sucul imbunatateste circulatia.

Despre Autor:
Calin Petru Barbulescu este autor pentru Secretele.com . „Iubirea este una dintre caile care duc la o eliberare spirituala completa. Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea, iar viata pe care o incepem plangand trebuie s-o terminam razand. Numai impreuna putem sa lasam o mostenire plina de iubire generatiilor viitoare!”
Pe Calin Petru Barbulescu il puteti gasi si pe Facebook

Acest articol este oferit sub licenta Creative Commons. Il puteti republica oriunde incluzand autorul, sursa si sa lasati toate link-urile intacte.

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.