"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Calin Petru Barbulescu

Polenul de albine reprezinta unul dintre cele mai mari beneficii pe care ni-l ofera natura, fiind considerat un super-aliment. Semintele de sex masculin dintr-o floare, sunt culese de albine si combinate cu enzimele digestive ale insectelor. Polenul de albine este un amestec de granule de polen lipicioase si contine aproape toti nutrientii de care oamenii au nevoie pentru a prospera, inclusiv proteine​​.

Daca nu ati fost consumator de polen de albine regulat, mai jos aveti 10 motive sa-l bagati in seama de acum inainte:

polenul de albine stimuleaza sistemul imunitar si intareste sanatatea

1. Stimuleaza sistemul imunitar
Datorita continutului de vitamina B, C, D si E, precum si de proteine​​, calciu, magneziu, seleniu si cisteina, polenul are capacitatea de a consolida in mod semnificativ sistemul imunitar.
Este, de asemenea, cunoscut pentru refacerea florei intestinale, dar si pentru proprietatile antibiotice, ce ajuta la protejarea organismului de raceli si gripe.

PUBLICITATE

2. Polenul de albine iti da energie
Polenul contine cantitati mari de aminoacizi si vitamine, mai ales vitamina B, care este cunoscuta in toata lumea pentru capacitatea sa de a creste energia, rezistenta, dar si combaterea oboselii.

3. Imbunatatirea digestiei
Polenul de albine este dotat cu enzime care pot ajuta la digestie. Enzimele ajuta organismul pentru a obtine substante nutritive esentiale necesare de la alimentele pe care le mananci.

4. Protejeaza plamanii
Polenul este uplin de antioxidanți care pot oferi efecte antiinflamatorii asupra plamanilor, prevenind aparitia astmului.

5. Stimularea fertilitatii
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca polenul de albine imbunatateste fertilitatea si reproducerea la oameni.

6. Imbatranirea prematura
Usor laxativ, el dezintoxica organismul, iar consumul sau sistematic permite sa se evite imbatranirea prematura.
Polenul este bogat in compusi anti-imbatranire, compusi ce protejeaza celulele cutanate si intarzie procesul de imbatranire. Este vorba in special de Vitamina E, bogata in acizi grasi esentiali, care regenereaza celulele. Polenul estompeaza ridurile, intarzie aparitia petelor brune si sterge urmele de acnee.

7. Polenul trateaza dependenta
Polenul este folosit holistic, pentru tratarea dependentei de substante nocive si inhibarea poftelor alimentare, prin suprimarea impulsurilor. Deoarece polenul stopeaza poftele, este foarte folositor cand vine vorba despre controlul greutatii corporale.

8. Sprijina sistemul cardiovascular
Polenul produs de albine contine cantitati mari de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!