"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un nou studiu prezentat la reuniunea Royal Society ce a avut loc la Londra saptamana trecuta, studiu desfasurat asupra ADN-ului oamenilor antici, a scos la iveala o constatare dramatica – Genomul unuia dintre stramosii nostri, Denisovans, contine un segment de ADN, care pare sa fie venit de la o alta specie, care in prezent este necunoscut stiintei. Descoperirea sugereaza ca au existat incrucisarii agresive intre speciile umane antice din Europa si Asia, in urma cu mai mult de 30.000 de ani. Dar, mult mai important a fost constatarea ca Denisovans s-au imperecheat cu o specie misterioasa din Asia – una care nu este nici om, nici Neanderthal.

misterul din jurul acestei descoperiri a starnit reactii puternice in lumea stiintifica

Oamenii de stiinta au lansat o rafala de discutii si dezbateri la auzul rezultatelor studiului, incepand imediat speculatii cu privire la ceea ce aceasta specie necunoscuta ar putea fi. Unii au sugerat ca acesta ar putea fi desprins dintr-o specie din zona Asiei, Homo heidelbernensis, care a locuit in Africa in urma cu aproximativ o jumatate de milion de ani. Aceasta specie este considerata a fi stramosul Neanderthal din Europa.

Cu toate acestea, altii, cum ar fi Chris Stringer, paleoantropolog la Muzeul de Istorie Naturala din Londra, a recunoscut ca “nu am nici cea mai mica idee” ce specie misterioasa ar putea fi.

Urme ale noului genom necunoscut a fost identificat in doi dinti si un os al degetului unui Denisovans, care a fost descoperit intr-o pestera din Siberia. Nu exista mai multe date disponibile cu privire la aparitia speciei Denisovans din cauza lipsei de disponibilitate a fosilelor lor, insa geneticienii si cercetatorii au reusit sa identifice genomul foarte precis, din fragmentele mai sus amintite.

“Ceea ce se sugereaza este ca ne uitam la un” Domn al lumii Stapanul Inelelor( Lord of the Rings)’ – ca parte a unei populatii hominide” a adaugat Mark Thomas, un genetician al evolutiei de la University College din Londra.

PUBLICITATE

Intrebarea este acum: Cine au fost acesti oameni mistereriosi si oare Denisovans au avut legaturi atat de stranse incat au ajuns sa se reproduca cu ei? Cu siguranta raspunsul se afla undeva aici, langa noi!

Despre Autor:

Cristian Iacov este autor pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...