"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Cristian Iacov

E un criminal ascuns in bucataria ta …. !!!

Pot spune ca nu este in cazul in care nu aveti tigai de teflon.

Cand sunt supraincalzite, tigaile de teflon ( exact atunci cand gatiti) pot elibera vapori care sunt extrem de daunatori pentru oameni si pot fi letali pentru pasarile de companie (papagali, canari, etc) in cazul in care sunt inhalati.

Fac acesta afirmatie in urma vizualizarii unui reportaj in care pentru a se testa calitatea aerului din interiorul unor mine de carbune, cercetatorii au studiat comportamentul unor pasari (papagali). Bineinteles ca minerii stiau de calitatea proasta a aerului respirat insa pentru a-si castiga existenta, faceau asta zilnic. A fost de ajuns doar o singura ora pentru papagali sa respire aerul respectiv….rezultatul fiind socant. In maxim 1 ora de la inhalare, pasarile au murit. In urma verificarii cauzei mortii lor s-a constatat ca moartea a survenit din cauza intoxicatiei cu teflon.

tigaile din teflon sunt foarte toxice si nu sunt indicate pentru gatit

Producatorii acestor tigai continua sa afirme ca totul este in siguranta in cazul folosirii produselor pe care le comercializeaza, insa nu este deloc asa.

PUBLICITATE

As dori sa va adresez o intrebare – Chiar vreti sa pastrati in bucatarie unele lucruri care pot fi fatale pentru nevinovatele pasari? Ce te face sa crezi ca pentru noi nu sunt periculoase?

De ce credeti ca este periculos sa gatiti cu tigai de teflon? Va raspund eu :pentru ca este facut din produse chimice pe care organismul uman nu a fost niciodata menit sa le ingereze. Produsele chimice cu nume lungi, cum ar fi acidul perfluorooctanoic (PFOA) sunt substantele chimice eliberate in incinta daca va supraincalziti tigaile de teflon la flacara mare, fara a avea nici un preparat in ele. La doar 600 de grade, tigaile de teflon elibereaza mai multe substante chimice cancerigene cat si poluante. La 1000 grade, Teflonul elibereaza PFIB ( substanta toxica utilizata in conflictele armate), care este, de asemenea, extrem de toxic, cat si politetrafluoretilena, o substanta care a fost initial un produs secundar de deșeuri de productie al freonului.

Cati dintre voi ati ars vreodata un fel de mancare sau l-ati supraincalzit accidental? Cred ca marea majoritate. Sa

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!