"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Noile becuri economice cu lumina fluorescenta sunt un pericol pentru public. Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului a Statelor unite ale Americii , procedura de urgenta trebuie sa fie urmata in cazul in care un bec economic se sparge, ca urmare a vaporilor care se elibereaza. Insa, in conformitate cu noile cercetari, aceasta ar fi una dintre cele mai mici griji ale noastre.

Oficialii Protectiei Mediului din Statele Unite atesta faptul ca o curatire a becului economic spart este o procedura destul de periculoasa pentru orice persoana care indrazneste ( mai bine spus care nu stie la ce pericol se expune). Acesta procedura prevede ca persoanele si animalele de companie trebuie sa paraseasca incinta unde s-a produs, ferestrele trebuie deschise pentru a aerisi camera, si, de asemenea, sistemul de incalzire sau de aer conditionat trebuie oprite.

becurile economice sunt mai periculoase decat crezi

Sfatul urmator este de a colecta bucatile din sticla nu cu mana goala ci cu manusi speciale sau daca nu aveti la indemana, cu o bucata de carton, cu prosoape din hartie sau servetele umede, apoi introduse intr-un borcan sau cutie care sa se poata inchide ermetic. Se recomanda sa nu se aspire absolut nimic intrucat prin aspirare mercurul continut se poate raspandi.

PUBLICITATE

Dupa ce ati reusit sa strangeti si sa stergeti absolut toate resturile becului, materialele pe care le-ati folosit trebuie aruncate la gunoiul de afara, in nici un caz nu trebuie aruncat la gunoiul din casa.In unele orase exista firme specializate de reciclare a becurilor economice.


Ce ziceti, se mai merita sa tineti in casa asemenea becuri? Poate multi nu stiu la ce pericole se expun daca nu indeplinesc cele relatate anterior.

Amenintarile necunoscute ale becurilor economice

Prin economia consumului de energie electrica, becurile economice emit un nivel ridicat de radiatii ultraviolete conform cercetatorilor de la Long Island’s Stony Brook University. In urma cercetarilor s-a constatat ca becurile economice emit raze atat de puternice incat acestea pot sa arda de fapt celulele pielii.

“Rezultatele ne-au demonstrat ca se poate ajunge chiar la moartea celulelor”, a declarat Marcia Simon, un profesor de dermatologie din cadrul Long Island’s Stony Brook University.

Expunerea la asemenea becuri ar putea duce la imbatranirea prematura cat si la cancer de piele, potrivit medicilor. “Acestea

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!