"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Femeile cu un deficit de vitamina D au fost aproape la jumatate susceptibile de a concepe prin fertilizare in vitro (FIV), in comparatie cu femeile care au avut niveluri suficiente de vitamina, potrivit unui nou studiu publicat in Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism (JCEM).

De foarte mult timp cunoscuta pentru rolul sau in domeniul sanatatii oaselor, vitamina D este de fapt un hormon steroid care este in curs de dezvoltare ca un factor in fertilitate. Studiile pe animale au aratat ca hormonul, care este produs in piele, ca urmare a expunerii la soare, precum si absorbit din unele alimente, afecteaza fertilitatea la multe mamifere.

Pentru a examina vitamina D pentru fertilitatea umana, cercetatorii italieni au studiat mai multe femei in curs de realizare a FIV, un tip de tehnologie de reproducere asistata. Mai mult de 1 % din toti copii nascuti in Statele Unite, in fiecare an sunt conceputi cu ajutorul tehnologiei de reproducere asistata, in conformitate cu U.S. Centers for Disease Control and Prevention.

lipsa de vitamina d poate fi foarte periculoasa pentru sanatate

“Munca noastra este aceea de a examina modul in care vitamina D afecteaza fertilitatea la femeile care sunt in curs de FIV”, a declarat unul dintre autorii studiului, Alessio Paffoni, unul dintre conducatorii studiului. “Am constatat ca femeile care au avut un nivel suficient de vitamina D au avut mai multe sanse de a produce embrioni de inalta calitate si mai multe sanse de a ramane insarcinate, decat femeile care au avut deficit de vitamina D.”

Studiul sectiunii transversale a analizat nivelurile de vitamina D al femeilor care au fost inscrise la Infertility Unit of the Fondazione Ca’ Granda at Ospedale Maggiore Policlinico for IVF in cursul anului 2012. Cercetatorii au examinat succesul procedurilor FIV pe 154 de femei, care au avut deficit de vitamina D, si pe 181 de femei care au avut niveluri suficiente de vitamina D in sangele lor. Femeile care au avut niveluri de vitamina D de cel putin 20 ng / ml in sangele lor, au fost considerate a avea un nivel suficient de hormoni. Sunt recomandate niveluri de 30 ng / ml pentru o stare generala buna de sanatate.

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE