"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Virusul Ebola face victime in Africa si ingrijoreaza Europa si SUA, dupa ce a provocat moartea a 887 de persoane. In urma unui bilant publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, epidemia de febra hemoragica cauzata de virusul Ebola a provocat decesul a 887 de persoane in Africa. Bilantul publicat de OMS mai anunta inca 1600 de cazuri inregistrate in tari din Africa de Vest cum sunt ( Guineea, Sierra Leone, Nigeria)

Unde a aparut prima data:

Virusul Ebola a fost descoperit pentru prima data in anul 1976, intr-o localitate din Zair, Yambuku , localitate ce se afla pe malul lacului Ebola. Mai tarziu, acesta s-a raspandit si in Sudan. In aceste tari, rata mortalitatii este destul de ridicata, ajungand la 90%. Ebola este un virus care face parte din familia filovirusurilor, care produce boala numita “ febra virala hemoragica”.

virusul ebola are o istorie interesanta

Epidemia de Ebola a izbucnit la inceputul anului 2014 in Guineea, dupa care s-a raspandit in Liberia, apoi in Sierra Leone. In momentul de fata, OMS recomanda impunerea de restrictii pentru calatorii si schimburile comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria in baza informatiilor disponibile in prezent privind aceasta epidemie, care incepe sa ingrijoreze restul lumii. Este cea mai grava epidemie de Ebola de pana acum, eclipsand-o pe cea din 1976 – anul in care a fost descoperit acest virus mortal.

Cum se transmite:

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Aceasta boala se poate transmite in cazul in care sangele unei persoane infectate sau saliva acesteia ajunge in ochii altei persoane, in nas sau in gura. Cel mai important lucru este faptul ca Virusul Ebola nu se transmite pe calea aerului.
Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si, deocamdata, nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

Simptome:

In epidemia actuala, cele mai noi cazuri de infectare s-au produs in cazul celor care au avut grija de persoanele bolnave sau care au pregatit corpurile celor decedati pentru inmormantare. Acest virus poate rezista pe diferite suprafete, astfel ca orice obiect infectat cu fluide ar putea raspandi boala.

PUBLICITATE

Simptomele apar de obicei la 8-10 zile dupa contactul cu

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE