"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Tu, prietene, stai pe o mina de aur. Ai o super-putere care se afla in stare latenta, dar care te implora sa o accesezi: respiratia. Ea nu poate suna sexy, insa respiratia ta este instrumentul cel mai fundamental pe care il avem pentru a putea trai.

Cand am aflat prima data despre exercitiul de respiratie ce va fi relatat mai jos, am fost destul de ironic pentru ca a trebuit sa invat cum sa fac ceva cu corpul meu, lucru pe care-l faceam inca de cand m-am nascut, in mod natural. Respiratia este ceva normal, insa pentru a reusi sa iti umpli cu adevarat plamanii, este nevoie de un exercitiu, in urma caruia iti vei incarca mintea de fericire.

Cand te culci sau nu esti atent la nimic, respiratia ta are grija de ea, ceea ce este destul de pacat. Dar conducerea constienta a respiratiei deschide o lume de magie. O lume in care devi puternic, prezent, treaz si constient.

PUBLICITATE

concentrarea asupra respiratiei te scapa de stres si te ajuta sa te vindeci

Aici sunt patru motive pentru care trebuie sa-ti cunosti plamanii:

1 Vor fi deschisi aici si acum.

Respiratia se intampla doar in prezent, astfel incat ori de cate ori atingeti punctul de varf al respiratiei, asta trebuie sa se intample “aici si acum.” Respiratia este o modalitate foarte buna de a opri gandurile negative. In loc de ingrijorarile despre trecut sau viitor, respiratia ajuta mintea sa devina interesata de senzatiile corpului si de noutatea a ceea ce “este”.

2 Va veti conecta spiritual.

In yoga, respiratia reglementeaza si canalele de fluxul de prana, sau forta vietii, in corpul subtil. Pentru ca respiratia este intangibila, ea ne conecteaza la ceea ce este intangibil si de necunoscut in univers. Noi ne putem simti mai bine interconectati si “parte a unui intreg”, atunci cand suntem atenti la respiratia noastra.

3 Veti calma corpul.

Fiind macinati de stresul de zi cu zi, avem tendinta de a restrange in mod inconstient respiratia noastra. Asta este o mare problema. Respiratie superficiala ne transpune in modul de supravietuire, stimuland sistemului nervos simpatic (de exemplu, lupta / zbor / agitatie), care invoca eliberarea hormonilor de stres in organism. Respiratia completa abdominala, stimuleaza sistemul

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!