"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Despre valoarea sa nutritiva, este mai mult decat suficient sa spunem ca ea contine cantitati mai mari de fier decat spanacul si mai multa vitamina C decat lamaile si portocalele. Vorbim despre o planta destul de comuna ce poarta numele de Macris.

Caracteristicile sale de vindecare au fost cunoscute de secole, aceasta planta fiind oarecum uitata de la o generatie la alta. Originea Macrisului se regaseste in zona Eurasiei, dar astazi este larg raspandita si o puteti gasi aproape peste tot in lume.

macrisul este o planta vindecatoare cunoscuta si folosita inca din vechime

Este cunoscuta ca una dintre cele mai vechi plante a caror utilizare dateaza de secole. Multi oameni au folosit-o in dieta lor cat si pentru rezolvarea problemelor de sanatate. In Grecia Antica parintele medicinii, Hippocrate, a apreciat aceasta planta si a recomandat-o pentru tratamentul bolilor la plamani, durerilor de dinti, bolilor de gat si raguseala. Pentru vechii greci, egipteni si romani aceasta planta a fost cunoscuta ca un mijloc puternic pentru a restabili energia. Faraonii egipteni ordonau sclavilor lor sa bea suc din macris in fiecare zi, cu scopul de a fi mai puternici, si, prin urmare mai productivi.

PUBLICITATE

In zilele noastre, un studiu international oficial, a declarat oficial aceasta planta cu frunze verzi, ca fiind cea mai sanatoasa planta din lume, sau cu alte cuvinte ingredientul numarul 1 in lume.

Care este secretul proprietatilor curative ale Macrisului?

Macrisul opreste si reduce stresul oxidativ si creste efectul antioxidant. Aceasta afecteaza schimbarile de substante din metabolismul nostru si regleaza tulburarile, ce reprezinta un factor important in procesul de vindecare naturala.

Macrisul curata sangele, il improspateaza, stimuleaza pofta de mancare si purifica intregul corp, recomandarile ar fi ca aceasta sa se foloseasca dupa o perioada de iarna lunga.

In medicina populara, macrisul este utilizat pe scara larga in stare proaspata in procesul de vindecare sau sub forma unui suc proaspat. Se recomanda consumul unui suc proaspat intr-un raport de 1:5, o parte de suc si 5 parti de apa, deoarece sucul pur poate cauza inflamarea stomacului si gatului. Sucul de macris este foarte popular pentru uz extern in boli de piele, impuritati ale pielii, pentru caderea parului. Un bandaj facut din frunze zdrobite si apoi pus pe locul afectat, va

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

Da-ne un 'Like'!